Élet-Stílus

Varga Miklós: Engem semmilyen baloldali párt nem hív a rendezvényeire

tv2
tv2
Beszélt a kormányhoz fűződő viszonyáról is.

Varga Miklós volt a Karc FM-en futó Bezzeg című műsor vendége, ahol néhány hete Nagy Feró is járt, aki korábban arról beszélt, szerinte a rockzenészek többsége jobboldali.

Varga arról beszélt, úgy látja, nincs felelős ellenzék évek óta, ami jót tenne az országnak. Szerinte bármit tesz a jelenlegi kormány, arra az lesz az ellenzék válasza: „nem jó”. Az énekes azt érzi, az ellenzéknek olyan vezetőre volna szüksége, aki szereti Magyarországot, aki mögé oda lehet állni.

Egy országnak jót tesz az, ha van egyfajta váltógazdaság a politikai életben. A vérfrissítés mindig jól jön. Akkor nem tudnak úgy betokozódni bizonyos funkciók, funkcionáriusok, ez önkéntelenül van.

Beszélt a jelenlegi kormányzatról is.

Mind látjuk, ez a kormányzat 12 éve van hatalmon, nyilván nem ebben az összetételben, de Orbán Viktor vezetésével. És ezek szerint jól teszi a dolgát… hagyjuk a választási csalást, ilyen nincsen, ezt ki kell jelenteni. Az emberek odaszavaznak. Próbálják ezt magyarázni, hogy a vidéki ember mennyire buta, formálható… én sokat járok vidékre, vidéken sokkal normálisabban gondolkodó, tisztán látó emberek vannak, mint a fővárosban. Én a vidékieket nem féltem.

Mint meséli, a bekategorizálással őt is megtalálták, azon mindig felidegesíti magát, ha olyanokat olvas, „biztos hajt a Kossuth-díjra”.

Jó néhányszor megkaptam, hogy ez és az a dal azért született, mert már készítik elő a Kossuth-díjat. Miről beszélnek? (…) Sajnos bennünket, néhány előadót, akik valóban felléptünk Fidesz-rendezvényen, megkaptuk a skatulyát. Én előadóművész vagyok, akinek van egy világnézete, az én dalaim erről szólnak. Ha ezek a dalok azonosulni tudnak egy politikai erővel, akik ezt felvállalják, miért ne mehetnék oda föllépni? Soha nem ingyen megyek, van egy gázsim, megkérdezik mennyi, ha meg tudunk egyezni, megyek. Engem semmilyen baloldali párt nem hív a rendezvényeire. Persze én is megnézem, mit vállalok el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik