Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: zsírszörny tűnt fel Budapesten

Mint minden héten, most is mutatjuk, mi érdekelte leginkább olvasóinkat egy éve ilyenkor.

2022. február 24-én kezdődött a háború, így olvasóink döntő többségét is a napi élő háborús közvetítéseink érdekelték. Ezek megosztásától most eltekintenénk, egy erotikus modell békepárti megnyilatkozásától azonban nem: Lilly Summers a háború elején azzal fordult az orosz katonákhoz, hogy tegyék le a fegyvert, és cserébe megkaphatják őt.

Budapest lakóit közben egy óriási, nem zsírszörny – a csatornázási művek szerint inkább zsírkígyó – tartotta lázban, ami a csatornahálózatban kígyózott, mielőtt a szakemberek kiszedték volna.

Nyolcméteres zsírszörnyet találtak egy budapesti csatornában
A képződmény főleg nedves törlőkendőkből keletkezett, a Fővárosi Csatornázási Művek munkatársai több óra alatt szabadították ki a kábelt a fogságából.

Az orosz tulajdonú, Európából kivonuló Sberbank ügyfeleit pedig az foglalkoztatta ekkoriban leginkább, hogy mi lesz a pénzükkel. A bank egyik fiókjánál kétségbeesetten sorban álló számlatulajdonosokkal készített helyszíni riportunkat talán egy év távlatából is érdekes lehet elővenni.

„A cégem 17 év alatt gyűjtött összes pénze a Sberbankban van”
Az Opten céginformációs rendszer adatai szerint 16 ezer magyar vállalkozásnak van számlája a Sberbanknál, közülük 6 ezer cégnek kizárólag ennél a pénzintézetnél.

Nagyon meglepődött egy 74 éves brit nő, amikor megtudta, hogy a több mint hatvan éve elfelejtett bankbetétje nem hogy nem úszott el, de időközben szépen kamatozott is, a pénzt pedig bármikor felveheti.

Hatvan évre elfelejtette a bankbetétjét, ami közben szépen kamatozott
A nagymamája nyitott számlát az akkor hatéves kislánynak.

A kutatókat régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy pontosan milyen céllal épült a világ egyik leghíresebb megalitje, a Stonehenge. Egy új publikáció választ adhat – írtuk egy évvel ezelőtt a Bournemouth-i Egyetem egyik kutatójának tanulmányáról, amelyben egy újabb elmélettel állt elő azzal kapcsolatban, hogy mire használhatták a mai Anglia területén található hatalmas kőépítményt.

Megfejthették a Stonehenge titkát
A szakértők már korábban felismerték, hogy az építményt a Naphoz igazították.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik