Élet-Stílus

Slaggal locsolva üldözte el a hajléktalan nőt a galériája elől – videó

A San Franciscó-i galéria tulajdonosa csak azt bánja, hogy a nő nem ment el hamarabb.

Collier Gwin, a San Franciscói Foster Gwin Galéria tulajdonosa slagból locsolt vízzel próbál elkergetni egy hajléktalan nőt az üzlete elől a körülbelül 9 fokos hidegben – ez látható egy, a Twitteren terjedő videóban. A férfi később úgy nyilatkozott, hogy

nem érez megbánást: az utcát szerette volna takarítani, és csak „segíteni akart” a nőnek.

A videó után az emberek elkezdték lepontozni a Foster Gwin Galériát, ami most egy csillagon áll a Google értékelései közt. Gwin galériája 1984 óta működik, és többek közt Arnold Schwarzenegger és David Rockefeller is az ügyfelei voltak.

A férfi az eset után a Sun Francisco Chroniclenek a következőket mondta:

Mondtam neki, hogy el kell mennie, mert így nem tudom kitakarítani az utcát. Erre elkezdett sikoltozni és kiabálni velem. Elvesztette a józan eszét. Lelocsoltam, és mondtam neki, hogy menj el innen, segíteni szeretnék.

Gwin „bajnokként” hivatkozott magára, amiért napokig hagyta, hogy a nő az üzlete előtt aludjon és ott hagyja a dolgait. Állítólag a rendőrség és szociális munkások segítségét is kérte, de nem történt változás.

A Daily Mail szerint a videó rámutat az egyre növekvő hajléktalanságra, tavaly februárban közel 8000 fedél nélkül élő embert tartottak nyilván a városban, ami 2005 óta a második legmagasabb érték. San Francisco Castro negyedének üzlettulajdonosai azzal fenyegetőztek, hogy nem fizetnek több adót, ha a politikusok nem kezdenek valamit a hajléktalanok ügyével, nem tisztítják meg az utcákat a szeméttől, és nem akadályozzák meg, hogy az emberek nyíltan drogozzanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik