Sokszor felmerül A Konyhafőnökkel kapcsolatban, hogy vajon mit csinál a stáb az ételmaradékokkal. A kérdést Fördős Zé válaszolta meg:
Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy ezeket nem a kukába dobjuk. A zero waste, azaz a nulla hulladék elvét követjük, egyébként most már jó rég óta. Odafigyelünk arra, hogy amennyire csak lehet, minden egyes kis darabkáját, porcikáját az összes alapanyagnak felhasználjuk. Alapvetően három irányba indulhat el az az alapanyag, ami megmaradt a pulton. Az egyik, talán ez a legfontosabb, hogy megpróbáljuk ezt jótékony célra felhasználni. A kettes irány, hogy egyszerűen visszaforgatjuk, és majd egy későbbi feladatban, ha olyan az alapanyag, akkor az újra fel fog bukkanni. Természetesen nem pontosan ugyanúgy, de mondjuk mikor egy egész csirkével kell dolgozni, de senki nem használt fel egy egész csirkét, a megmaradt részekből alaplé lesz, de lehet, hogy ledaráljuk és darálthúst fognak kapni a versenyzők, vagy mondjuk két-három nap múlva egy csirkecombot fog valaki találni a búrája alatt. Természetesen az sem lehet, hogy állandóan ennyire ismételjük magunkat. Amikor valami megmarad, és sem adomány, sem új feladat formájában nem kerül vissza a körforgásba, akkor megtörténik a legkellemesebb rész: elfogyasztja a stáb.