Élet-Stílus

Ezúttal luxusautó-szalonokra csaptak le az olajellenes aktivisták

Újra akciózott a Just Stop Oil nevű ökoaktivista-csoport. Híres festmények és III. Károly viaszszobra után most luxusautó-szalonokra csaptak le.

Egyre gyakrabban tűnik fel a hírekben a Just Stop Oil nevű környezetvédőcsoport. Legutóbbi akciójuk során, október 26-án reggel narancsszínű festékkel fújtak le egy Bugatti, egy Ferrari és Bentley szalont a londoni Berkeley Square-en – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Két aktivista reggel fél kilenckor jelent meg az autószalonoknál, majd átalakított poroltókból narancsszínű festéket fújtak a kirakatokra. Az akció végén a két fiatal nő azt mondta, elfogadhatatlan a fosszilis energiahordozók további égetése, miközben emberek szenvednek és halnak meg a klímaváltozás hatásai miatt.

A csoport hetek óta igyekszik látványos akciókkal ráirányítani a figyelmet a klímaváltozás egyre súlyosabb problémájára.

Szimpatizánsaik az elmúlt hetekben blokkolták a forgalmat a Beatles által híressé tett Abbey roadon, tortával dobálták meg III. Károly szobrát a londoni Madame Tussaud’s panoptikumban, Ferrarikhoz, híres festményekhez ragasztották magukat és ők voltak azok, akik paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh egyik leghíresebb festményét.

Április elseje óta közel kétezer letartóztatás történt a nemzetközi csoport akciói nyomán, hét aktivistájuk jelenleg is börtönben van, de közölték, addig folytatják a harcukat, amíg sikerül valódi változásokat kicsikarniuk.

Kapcsolódó
Ökoaktivisták paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh híres festményét
A klímaaktivisták feltették a kérdést: a művészet a fontosabb, vagy az élet?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik