Élet-Stílus

Temetőkben keres recepteket a tiktokker

A sírokon talált recepteket készíti el.

Rosie Grant elég furcsa hobbival rendelkezik. A Washingtonban élő nő még tavaly, a Marylandi egyetem könyvtárszakos hallgatójaként indította el TikTok-csatornáját, amikor a hálózatok működéséről tanult. Egyetemi projektnek indult, de több lett belőle – ma már több mint százezren követik az oldalt.

A Today cikkéből kiderül, hogy Grant a washingtoni kongresszusi temető archívumában volt gyakornok, és a TikTokon elkezdte dokumentálni a sírokkal kapcsolatos érdekességeket.

Kutatásai során egy másik temetőben bukkant rá egy Naomi Odessa Miller-Dawson nevű nő sírjára. A 79 éves korában elhunyt nyugdíjas egy brooklyni (New York) temetőben nyugszik 2008-as halála óta, a sírfelirata pedig nem más mint egy speciális süti receptje.

@ghostlyarchive Naomi Miller-Dawson’s grave in Green Wood Cemetery #recipesoftiktok #recipesforyou #gravestone #greenwoodcemetery #taphophile #spritzcookies #gravetok ♬ edamame - bbno$

Bár a síron csak a hozzávalókat tüntették fel, az elkészítéssel kapcsolatban nem szerepelnek instrukciók, Rosie Grant mégis úgy döntött, elkészíti a süteményt.

Majd miután rájött, egyáltalán nem egyedi eset, hogy egy elhunyt embert kedvenc receptjét a sírra vésik, be is indult új hobbija.

Eddig nagyjából 12 sírfelirat alapján készített ételeket – és már keresik is őt a TikTok-ja alapján az elhunytak hozzátartozói, akik sorra küldik neki a recepteket a sírokról.

Grant felfedezte Kay Andrews sírhelyét is, amelyről mi is írtunk korábban. A utahi nagymama 97 éves korában távozott az élők sorából, ám a híres-neves tejkaramella receptje megmaradt az örökkévalóság számára:

Kapcsolódó
Váratlan helyen tűnt fel egy tejkaramella recept
Egy utahi nő kedvenc édességét most már bárki el tudja készíteni.

 

 

link2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik