Élet-Stílus

Öt fűszerből is meg lehet oldani, amit a KFC a csirkéinél 11-ből tesz

Azt mondja egy szakács, ugyanolyan lesz tőle a rántott csirke íze.

Még 2016-ban jött ki a Chicago Tribune azzal, hogy megszerezték a KFC titkos receptjét. Ebben tizenegy különböző ízesítőt sorolnak fel. Laptársunk, a Nosalty ki is próbálta, igaz, az elkészítés módja (klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsát, esetleg írót is használnak? stb.) az amerikai lap cikkéből nem derült ki, így a végeredmény sem feltétlen lesz ugyanaz. Ráadásul a KFC a fűszerek listájának valódiságát is megkérdőjelezte.

 

Most egy „hamis-KFC” recepttel jelentkezett egy ausztrál, az ottani Master Chefet is megjárt séf, Steph de Sousa. Azt mondja TikTok-videójában, hogy a tizenegy fűszer helyett bőven elég öt is:

  • két púpos evőkanál füstölt paprika,
  • egy púpozott evőkanál oregánó,
  • egy búbozott teáskanál fehér bors,
  • egy púpozott teáskanál hagymapor,
  • egy púpozott teáskanál fokhagymapor.

Mindezeket kanalazzuk bele egy kis befőttes üvegbe és rázzuk össze.

@stephcooksstuff KFC CHICKEN SPICE MIX RECIPE. Not 11 herbs and spices, only 5. 2 heaped tbsp smoked paprika, 1 heaped tbsp oregano, 1 heaped tspnofbeach white pepper, onion powder and garlic powder. IF YOU MISSED MY KFC CHIPPY SALT RECIPE, HERE IS A LINK @🍭𝙎𝙏𝙀𝙋𝙃🍅𝙍𝙀𝘾𝙄𝙋𝙄𝙀𝙎 #kfcseasoning #kfchack #kfc #spice #stephcooksstuff ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Ezt követően a fűszerkeveréket adjuk a liszthez. A csirkét előbb íróba, majd ebbe a fűszeres lisztbe és ezután süssük ki – írta le egy kommentre válaszolva de Sousa.

Egy próbát megér, ha odavagyunk a KFC-s ételekért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik