Élet-Stílus

Schobert Norbert: Nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Baráti és üzleti kapcsolatban áll viszont Orbán Viktor öccsével.

Schobert Norbert interjút adott a Mandinernek, amiben kitért a kormányhoz, Orbán Viktorhoz, valamint a Fideszhez fűződő viszonyára is.

Először lapunk írta meg, hogy Orbán Áron, a miniszterelnök öccse május 31-ével bekerült a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába. Az interjúban Schobert azt mondta, erre azért került sor, mert Orbán Áron Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet, és mivel a korábbi tag távozott, őt kérte fel, hogy vállalja el a feladatot.

Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől.

Kapcsolódó
Orbán Viktor öccse egy fegyverkereskedő cég körül sertepertél, és Norbi-update termékeket forgalmaz
A politikus testvére a Facebook-ra feltöltött videóban hirdeti Schobert Norbert update-reggelijét: szendvicset készít egy vadászkéssel, az asztalon pedig egy pisztoly van elhelyezve. 

Schobert Norbi azt mondta, a kormányfővel nincsen kapcsolata, ahogyan egyetlen fideszes politikussal sem. „Ha hibázok, ahogyan volt rá példa, a hatóságok engem ugyanúgy elcsapnak, mint bármelyik vállalkozót” – állítja. Konzervatív embernek tartja magát – a gyermekvédelmi törvénnyel is egyetért –, és senkit nem ítél el, legyen szó a származásáról, a vallásáról vagy a nemi identitásáról.

Szó esett arról is, hogy nem a kormány szövegét nyomja, amikor arról beszél, hogy Brüsszelben vannak a felelősök az energiaválságért.

Engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak.

Megismételte több, már korábban is elhangzó állítását, melyek szerint:

  • Be kellene látni, hogy Vlagyimir Putyin és Oroszország nem fog belerokkanni az európai szankciókba. Az egyetlen meg­oldás a béke, ezért Schobert maximálisan egyetért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival.
  • A menekültek segítésén túl nincsen közünk az ukrajnai háborúhoz. Ez szerinte szűkebb értelemben Oroszország és Ukrajna konfliktusa, tágabban értelmezve pedig Oroszország és az USA háborúja – az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia.
  • Arra számít, hogy az uniós országok állampolgárai fellázadnak és utcára vonulnak majd. Az emberek fázni és éhezni fognak, a vállalkozások tönkre mennek itthon és Európa-szerte. Év végével olyan csődhullám jön, amely megroppantja az uniós és a magyar gazdaságot is. Idáig munkaerőhiány volt, de hónapokon belül egymillió munkanélkülire számít. Az uniós döntéshozóknak mindezért felelniük kell – büntető­jogilag, anyagilag egyaránt.
  • Nekik is be kellett zárniuk néhány boltot, de közben pár újat is tudtak nyitni. A húsz év alatt, politikai és egyéb hátszél nélkül felépített rendszere most veszteséges, mert két éve a saját pénzét tolja bele a vállalkozásba. Annyi pénze van, hogy talán év végéig tudja finanszírozni és működtetni a céget.
Kapcsolódó
Schobert Norbi: Bízok Magyarország miniszterelnökében, és hogy most is megfelelő döntést fog hozni
Szerinte nem a kormány tehet az energiaválságról, hanem az Európai Unió.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik