Szórakozás

Schobert Norbi: Bízok Magyarország miniszterelnökében, és hogy most is megfelelő döntést fog hozni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Szerinte nem a kormány tehet az energiaválságról, hanem az Európai Unió.

Schobert Norbi csütörtökön vezetés közben jelentkezett be az Instagramon, hogy megossza a gondolatait a jelenlegi gazdasági helyzetről.

Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során, mert a világ nem volt olyan, hogy döntésekre kényszerítsen, tudjátok? Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar. Azt kell tudni erről a gazdasági válságról, hogy energiaválság. Ezzel sok újat nem mondtam. Megfogadtam az elmúlt egy évben, hogy majd lazítok, kiengedek, és nem fogok sokat melózni, küzdeni. Nem tudok lazítani, mert éjszaka is jár az agyam.

Saját vállalkozása mellett a kis- és középvállalkozók nehézségeiről beszélt, de mint mondta, már a plázákat, az éttermeket és a világmárkák üzleteit is elérte a válság.

Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Hát, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért

– fogalmazott, hozzátéve: ezt a munkát immár harminc űzi. Próbál a boltjaiért felelni, de így is sorra zárnak be az üzletek, mert nem tudják kifizetni a rezsit.

„Tudjátok, az egészséges táplálkozás sosem volt olyan olcsó, mint a szénhidrát-mérgezés, amibe a társadalom belehal. És az emberek egyre kevesebben tudnak egészségesen táplálkozni. Már balhéznak a multikban is, hogy mennyibe kerül egy sima kenyér, joggal. A világ abba az irányba fordul, hogy lemondanak az emberek az egészséges táplálkozásról” – mondta, majd a felelősökről beszélt.

Ki tehet erről? Nem a kormány, higgyétek el! Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök. És ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból.

Szerinte azok a döntéshozók a felősök a válságért, akik meghozták a szankciós döntéseket Oroszország ellen. Schobert kiemelte, hogy ő nem putyinista, sőt, korábban milliókkal segítette az ukrán menekülteket, de most már „nincs kedve beleszólni a háborújukba”, szerinte ez az EU-tól független konfliktus, Ukrajna és Oroszország magánügye.

Meglátása szerint az unió lakossága nemhogy pár nehéz év előtt áll, de anyagilag és üzletileg nem fogjuk kibírni tavaszig sem, be fog zárni minden. Az Európai Unió „lábon lőtte magát, leamputálta mindkét lábát, vérzik, és a sebet el sem kötötte”.

Egy megoldás van: az Unió vezetőinek tükör elé kéne állni reggel. Csak az orrukig látnak, nem látnak tovább, sajnos. Ezekért a döntésekért felelni kell majd a nép előtt. A nép előtt, aki utcára fog kerülni, meg fog fagyni télen, éhen fog halni, és nem fogja ezt kibírni a társadalom tavaszig.

Mint mondta, ő kiáll a kormány politikája mellett, mert az Unió most „a magyar és más népek faszával veri a csalánt”.

„12 év jólét volt Magyarországon. Munkanélküliség eltűnt, 63 ezer betöltetlen munkahely. Év végén meg lesz egymillió munkanélküli? Oké, most még meleg van, de ha novembertől bezárnak az iskolák, uszodák, fitnesztermek? Teniszpályák ki sem nyitnak. A sok edző, sok putos, sok kis pékség, kiskereskedő, kis cukrász, kis bio-boltos miből fogja kifizetni azt a rezsit, ami egy családon belül egy fizetésnek felel meg? ” – tette fel a kérdést.

Szerinte az EU egy olyan háború áldozata lett önszántából, amiből nem fog jól kijönni.

Bízok Magyarország miniszterelnökében, bízok abban, hogy megfelelő döntést fog most is hozni, és bízok abban, hogy az unió vezetői a tükörbe tudnak nézni reggel, amikor egy hónap múlva meg fog állni a rendszer.

A megoldást az Oroszország elleni szankciók eltörlésében látja, szerinte ennek eredményeként fog visszaállni a gázár Európában.

Hiszek abban, hogy az Unió vezetői egy kurva reggel észhez fognak térni, és kiszállunk ebből az amerikai-orosz háborúból, mert semmi közünk nincsen hozzá. Se az olaszoknak, se a franciáknak, de az osztrákoknak, se a magyaroknak nincs semmi köze hozzá. Én nem adom még föl, túléltem nehezebb időszakokat is, úgyhogy ezt is túl fogom élni

– mondta, majd történelmi példákat hozott fel, hogy akik a világtörténelem során beleálltak az oroszokba (vikingek, Napóleon, Hitler), azok végül mind alul maradtak, szerinte az Amerikai Egyesül Államok is erre a sorsra fog jutni. Ezért ki kell békülni, illetve nem kell összeveszni az oroszokkal.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor öccse, Orbán Áron május 31-ével bekerült a Schobert Norbi-féle Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába. Ezen kívül ő az alapító tulajdonosa annak a Horvátországban, 2019-ben bejegyzett cégnek, ami a Norbi Update horvát ágazatának van feltüntetve. Erről további részletek alábbi cikkünkben olvashatók:

Kapcsolódó
Orbán Viktor öccse egy fegyverkereskedő cég körül sertepertél, és Norbi-update termékeket forgalmaz
A politikus testvére a Facebook-ra feltöltött videóban hirdeti Schobert Norbert update-reggelijét: szendvicset készít egy vadászkéssel, az asztalon pedig egy pisztoly van elhelyezve. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Norbert Schobert (@norbi_es_az_update_oldala) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik