Élet-Stílus

Van olyan, hogy Monopoly-világbajnok, és van mindenkinek egy jó tanácsa

Afriadi Hikmal / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Afriadi Hikmal / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ha valaki biztosra szeretne menni a következő baráti társasjáték-partin, érdemes megfogadnia Nicolò Falcone Monopoly-világbajnok tanácsát. „Az emberek mindig tippeket kérnek tőlem, és azt mondom nekik: vegyenek három házat minden telken, ha egy teljes készlet birtokában vannak. Ezenkívül a börtön az ellenséged a játék elején, de a legjobb barátod a játék végén. Akkor, ha börtönbe kerülsz, maradj ott, ameddig csak lehetséges, mert pénzt szedhetsz be az ingatlanokból, de nem kell megkerülnöd a táblát, és fizetned a többi játékosnak” – mondta a The Guardiannek.

Falcone egy velencei ügyvéd, tavaly nyerte el a világbajnoki címet. Azt is erősen ajánlja, hogy mindenki ismerje töviről hegyire a szabályokat. „Ha rendesen ismeri őket az ember, akkor nyerni fog” – mondta. „Például kevesen tudják, hogy bármikor lehet vásárolni és építeni házat, nem csak akkor, amikor ránk kerül a sor.”

Bár a Monopoly hosszú játék lehet, a meccs, amellyel Falcone megnyerte a címét, mindössze 47 percig tartott. „Nem azért, mert én vagyok a Monopoly Maradona” – mondta. “„De ismerem a szabályokat. Nem kell, hogy ötórás játék legyen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik