Belföld

„Társasjátékhoz kellett” – védekezett a hamis eurókat gyártó újbudai pár

Hamarosan vádat emelhetnek az ellen a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy hamis eurókat gyártottak az újbudai lakásukon.

P. Ádám és párja tavaly december közepén forgalomba is hozta a hamis 50, 100, és 200 eurós bankjegyeket. Budapesten és Vecsésen is fizettek vele, de az örömük nem tartott sokáig. Az egyik budapesti benzinkutas ugyanis gyanúsnak találta a hamis eurókat, és feljelentést tett a X. kerületi kapitányságon.

A kőbányai rendőrök több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot -, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, valamint más nevére kiállított okmányokat is talált és lefoglalt a fiataloknál tartott házkutatás során. A pár egészen elképesztő magyarázatot adott az elfogása után. Úgy tudjuk, hogy először még azt állították, hogy társasjátékhoz nyomtatták a pénzt, később viszont már taktikát változtattak, és megtagadták a vallomást.

A pénzhamisítással gyanúsított fiatal párt letartóztatták, később pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte őket a bíróság. A kőbányai nyomozók lezárták a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik