Élet-Stílus

Felmászott a világ legmagasabb darujára, csak ott vette észre, hogy minden tiszta olaj

Päivi Meriläinen / EyeEm / Getty Images
Päivi Meriläinen / EyeEm / Getty Images

390 méter magasra mászott Dubajban, a világ legmagasabb daruján Nuisance YouTuber, aki csak a tetején vette észre, hogy az építmény végig van kenve olajjal. Ezért a kezei és lábai nagyjából mindenen csúsztak, amihez hozzáért – ez a mászásról készült videóban is jól látszik.

A 21 éves Adam Lockwood, aki hobbiból mászik meg különböző magas építményeket, a közelmúltban tett közzé egy videót a mászásról. A YouTuber ezen elmeséli, hogyan kapták el először, majd hogy hogyan talált alternatív útvonalat, miután elcseverészett a munkással.

„Elkezdett arabul kiabálni velem. A Google Fordító segítségével elmagyaráztam, hogy a helyszínen dolgozom, és ott felejtettem valamit (nyilván nem igaz, de egy próbát mindig megér), ezért leküldött a lépcsőn, egyedül. Megmutatta a lépcsőt, megnézte, ahogy lemegyek egy emeleten, és elment. Átmentem a szemközti lépcsőházba, és elindultam felfelé, működött” – mondta.

Ahogy felfelé sétált, majdnem minden emeleten hallott munkásokat, és két óra leforgása alatt nyolcszor kellett lépcsőházat váltania. „Amikor elértem a csúcsot, rájöttem, hogy csak egy GoPro akkumulátort hoztam, és az 20 százalékon volt, ami azt jelenti, hogy csak néhány percig tudtam filmezni” – mondta Lockwood.

A felvételeken jól látszik, hogy Lockwood keze koszos – először ő is azt hitte, hogy csak sivatagi porról van szó, de hamar rájött, hogy valamiféle olaj, ami miatt a kezei és a lábai is folyamatosan csúsztak a darun.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik