Élet-Stílus

Chris Pratt bejelentette, hogy nem vallásos, pedig eddig mindenhol a kereszténységét hirdette

Jon Kopaloff / Getty Images
Jon Kopaloff / Getty Images
Az Instagramja teljesen mást sejtet, mint jelen nyilatkozata.

Chris Pratt egyike volt azoknak a hollywoodi hírességeknek, akik az elmúlt években köztudottan olyan karizmatikus egyházakhoz csatlakoztak, mint amilyen például a Hillsong. Ilyen gyülekezetbe jár többek között Kendall Jenner, Selena Gomez, valamint Hailey és Justin Bieber is, aki erről előszeretettel beszél nyilvánosan is.

Kapcsolódó
Újjászületés a fürdőkádban: így lett Justin Bieberből a kereszténység legeladhatóbb arca
Justin Bieber pár éve az arcát adta a keresztény valláshoz. Ez akkora hatással lett az életére, hogy a sportautók összetörése, a kábítószer-problémái, a csapongó életmódja és a párkapcsolatai helyett leginkább a vallási karrierje miatt cikkeznek róla.

Pratt most egy interjúban tagadta, hogy bármikor tagja lett volna a Hillsong gyülekezetnek, sőt állítása szerint sosem járt ilyen istentiszteleten, és senkit nem ismer az egyházból. Azt viszont elismerte, hogy a Los Angeles-i Zoe egyház miséit néha látogatja, ez egy szintén pünkösdista mozgalom. Hozzátette: idetartozása nem kizárólagos, feleségével, Katherine Schwarzeneggerrel például az egyik lányukat abban a katolikus templomban keresztelték meg, ahová a nő járt gyerekkorában.

A színész arról is beszélt, hogy egyáltalán nem tartja vallásos embernek magát.

A vallás elég elnyomó már egy jó ideje. Nem tudtam, hogy kvázi a vallásosság arcává válok majd, miközben igazából nem is vagyok egy vallásos ember. Azt hiszem, különbség van a vallásos lét – az ember által teremtett szokásokhoz való ragaszkodás, és az Isten, akiben amúgy nagyon is hiszek, kisajátítása – és aközött, hogy mindezt emberek irányítására használjuk, illetve arra, hogy pénzt vegyünk el tőlük, gyerekeket bántalmazzunk, területeket lopjunk és igazoljuk a gyűlöletet. Bármi is legyen; a gonosz, amely minden egyes ember szívében ott van, felmászott a vallás hátára és kéz a kézben jár vele

– fogalmazott Pratt.

Fenti kijelentései azért is meglepők sokak számára, mert a színész korábban elég nyíltan beszélt a belső meggyőződéseiről. Többször emlegette Istent díjátadókon és a közösségi oldalán, illetve nyilatkozott a hitéről beszélgetős műsorokban. Az Instagramján több olyan bejegyzés is megtalálható, amik kifejezetten azt sejtetik, hogy vallásos ember.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Pratt (@prattprattpratt) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chris Pratt (@prattprattpratt) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik