Élet-Stílus

Egy kiló csavart és szöget szedtek ki egy alkoholról leszokott litván gyomrából

Ryouchin / GettyImages
Ryouchin / GettyImages
Talált magának mást a szesz helyett.

Egy kilogramm csavart és szöget operáltak ki egy litvániai kórház sebészei egy férfi gyomrából, aki azután kezdett el fémtárgyakat lenyelni, hogy leszokott az alkoholról – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfit gyomorfájdalmakkal szállították a Klaipėda városában található kórházba, ahol a Röntgen-felvételek azonnal megmutatták, hogy mi okozza a problémát.

A beszámolók szerint a férfi egy hónapon keresztül evett csavarokat, szögeket és csavaranyákat, és végül már több mint egy kilogramm volt a gyomrában. A legkisebb kétmilliméteres, a legnagyobb tíz centiméter hosszú volt. A helyi sajtónak a kórház egy fotót is adott a kiszedett tárgyakról, amit ide kattintva lehet megnézni.

A szögek és csavarok életveszélybe sodorták a férfit, miután felsértették a gyomorfalát, és meg kellett műteni. Végül egy három órán át tartó operációval az összes tárgyat sikerült kiszedni a férfi testéből – mondta el a férfit műtő sebész a helyi sajtónak. A férfi stabil állapotban van, és pszichológiai segítséget is kap.

A kórház orvosai elmondták, hogy gyakran kell különböző tárgyakat kiszedni emberek gyomrából, de ehhez hasonló mennyiséggel még nem találkoztak. A legtöbb esetben az idegen tárgyak az emésztőrendszeren keresztül, természetes úton távoznak a szervezetből, és az esetek alig egy százalékában van szükség műtéti beavatkozásra. 10-20 százalékban pedig elég az endoszkóp használata.

Az kórház egyik főorvosa a helyi sajtónak elmondta, hogy évente több tucatnyi esetben kell lenyelt tárgyakat kiszedni betegekből. Algirdas Šlepavičius elmondta, hogy amikor kezdő sebész volt, gyakran érkeztek hozzájuk kanalakat és villákat lenyelő rabok a börtönből, akik így próbáltak egy kis időre kiszabadulni a rácsok mögül. Aztán elkezdték endoszkóppal kiszedni azokat, és rögtön vissza is küldték őket a börtönbe, és azóta ilyen esetek már nem fordulnak elő.

Kapcsolódó
Kutyaláncot, borotvapengéket és száz szöget találtak egy indiai férfi gyomrában
A 32 éves férfi gyomrából ezen felül még kötőtűk valamint 263 darab pénzérme került elő, amikor megműtötték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik