Élet-Stílus

Kiutasítanak Törökországból egy japánt, mert megevett öt kiscicát

Pénzbüntetésre ítéltek egy harmincas éveiben járó japán férfit Törökországban, valamint elrendelték deportálását, miután beismerte, hogy kóbormacskákat ölt meg, és utána megette őket – jelentette a török és a japán sajtó. A csak D.M. monogrammal azonosított férfi három éve élt Isztambul Küçükçekmece nevű negyedében, ahol mostanában kezdtek eltünedezni a törökök által szeretett kóbormacskák.

A helyiek a török sajtónak, valamint egy, az esetről forgató japán televíziónak elmondták, hogy egyáltalán nem gyanították, hogy a japán férfi ilyet tenne, és nagyon meglepte őket, hogy mit tett. A férfi akkor bukott le, amikor öt darab, két hónapos született kismacskát rakott be egy vödörbe, és hazavitte az állatokat – írta a Hürriyet Daily News.

Az angol nyelvű török lap beszámolója szerint dühös helyiek kérdőre vonták a férfit, és értesítették a rendőrséget. A cikk szerint a japán férfit a rendőrök mentették meg attól, hogy a tömeg meglincselje.

A férfi a rendőröknek beismerte, hogy megfojtotta a kiscicákat, és utána megette őket. Ezért több mint tízezer török lírás (350 ezer forint) pénzbüntetésre ítélték, valamint kiutasították az országból, és hamarosan haza is fogják toloncolni Japánba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik