Élet-Stílus koronavírus

Ingyen sör jár a COVID-19 elleni védőoltásért cserébe New Jersey-ben

manusapon kasosod / Getty Images (illusztráció)
manusapon kasosod / Getty Images (illusztráció)
Az állam kormányzója Twitteren jelentette be a programot, amitől azt reméli, növelni fogja az oltási hajlandóságot.

New Jersey minden olyan 21 év feletti lakója ajándék sört kap az államtól, aki májusban oltatja be magát a koronavírus ellen. A különleges oltási kampányról az ABC News számolt be.

Phil Murphy, az állam kormányzója Twitteren osztotta meg a nagyszabású, ellenben nem túl nagyvonalú, Shot and a Beer (nagyjából Tüske és egy sörként magyarra fordítható) nevű tervet – ami természetesen egy komplexebb oltási terv egyik eleme csupán –,  miszerint az oltási kártyájuk felmutatásért a kijelölt helyeken,

az állam kontójára egy darab ingyen sör jár azoknak, akik ebben a hónapban kapják meg az első oltásukat.

A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy a 8,8 milliós New Jersey lakosságának több, mint fele, 4,7 millió ember kapja meg a koronavírus elleni védőoltást június végéig.

Az államban eddig 3,2 millió embert oltottak be, a mostani kampány pedig kifejezetten azokat célozza meg, akik eddig még nem kaptak védőoltást. Ezért nem jár ingyen sör azoknak, akik már május előtt megkapták a vakcinaadagjukat – hangsúlyozta Dr. Perry N. Halkitis, a Rutgers School of Public Health (Rutgers Közegészségügyi Iskola) dékánja, aki támogatja az intézkedést.

Az akcióban résztvevő helyek száma egyelőre csak 13, de ezt tervezik bővíteni – mondta el a kormányzó egyik szóvivője, Dan Bryan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik