Élet-Stílus koronavírus

Schobert Norbi szerint fonálférgek vannak a maszkokban, amik férges tüdőgyulladást okozhatnak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Schobert Norbi szépen felült egy konteóvonatra húsvét előtti videójában: a fitneszguru azt taglalgatja Facebookon, hogy a leheletünktől és a baktériumoktól a koronavírus terjedése ellen hordott maszkokban fonálférgek jelenhetnek meg, amelyek tüdőgyulladást okozhatnak.

A témáról több videó is született már, konteós csoportokban szépen osztották is őket, a megoldás viszont nem az, hogy paraziták vannak a maszkokban, hanem olyan apró szálak, amelyek valószínűleg a gyártás során (például a gyárban dolgozók munkaruhájáról), vagy a kicsomagolás után kerülhettek a maszkra. A lényeg viszont, hogy sem nem férgek, sem nem mérgezett nanotechnológiai rostok, hanem ártalmatlan anyagok, például szövetszálak. Mozogni pedig a hőváltozás vagy statikus elektromosság hatására kezdenek. Erről itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó
Nem parazita: más a magyarázat a maszkokban mozgó szálakra
A parazitának látszó, mozgó valamik a steril maszkokon nem apró férgek, és nem is mérgező nanoszálak. Egyszerű, ártalmatlan textil, mozgásuk pedig egyszerű fizika.

Schobert Norbi, úgy tűnik, a biológusoknak nem hisz, és úgy gondolja, hogy ezeket a „fonálférgeket” forró vízzel, főzéssel el lehet távolítani a maszkokból, ellenkező esetben „férges tüdőgyulladást” okozhatnak.

Aztán lehet, hogy nem is a COVID-ban patkolunk el, hanem egy maszkból visszalélegzett ilyen férges tüdőgyulladásban

– fejtette ki a véleményét a fitneszguru, aki azt is tanácsolta, hogy használat előtt mindenképpen főzzük ki a maszkokat. Ez viszont kifejezetten nem ajánlott, mivel hő hatására, kifőzés után az egyszer használatos maszkok veszítenek a védőképességükből. Ezeket egyébként is ki kell dobni egy használat után, a szövetmaszkokat fertőtlenítés után viszont ki lehet, sőt, ki is kell mosni magas hőfokon.

Frissítés: Schobert Norbi azóta új Facebook-bejegyzésben magyarázta meg, hogy őt is megtévesztették a neten terjedő álhírek, de természetesen most már nem hiszi el, hogy fonálférgek laknak a maszkokban.

„Természetesen én is beszartam a férges maszkvideóktól itt a face-en. Az orvosok szerint hülyeség, esetlegesen elektromosan magnetizálódnak a mikroszálak. Az utóbbi hihetőbb. Egy biztos: Este főzd ki a maszkod (szövet maszk) , vagy használj naponta eldobandó steril maszkot. Szerintem miért? Egész nap beleliheged a nyálad, orrváladékod, izzadtságod. Ez erjed. Totális baktérium és virus tenyészet. Ezt napokig visszalihegni a szájszaggal nem hiszem, hogy előreviszi az immunrendszered. Viselj maszkot, de tisztát! Bugyit, alsógatyát se cool napokig mosás nélkül hordani. Ugye?” – írja a fitneszguru.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik