Élet-Stílus koronavírus

„Miért, mit csinál, letartóztat?” – kérdezte a nő. Letartóztatták

Nem volt rajta maszk.

Bár Texasban Greg Abbott kormányzó visszavonta az a rendeletet, amely a maszkviselést kötelezővé tette a nyilvános helyeken, az üzletek dönthettek úgy, hogy ennek ellenére megtartják a kötelezettséget a boltjaikban. Így van vele egy galvestoni bank is, amelyben csütörtökön megjelent a 65 éves Terry Wright, de arcát nem fedte semmi, és ez ellen tenni akkor sem volt hajlandó, mikor felszólították rá, hogy húzzon fel egy maszkot. Az épületet sem hagyta el, hiába kérlelték – írta a Guardian.

A bank ügyvezetője kihívta rá a rendőröket, akinek a testkamerája rögzítette, hogy Wright ott áll a csarnok közepén, körülötte más ügyfelek, akik viszont viseltek maszkot. A rendőr is felszólította, hogy vegyen fel maszkot, vagy menjen ki, de a nő ezeknek most sem tett eleget.

Miért, mit csinál, letartóztat?

– kérdezte Wright, mire a rendőr azt válaszolta, hogy igen, mert szabályt sért a viselkedésével. „Nevetséges”, mondja erre a nő, de elindul a kijárat felé, mikor meglátja a rendőrnél a bilincset. Kimenne már, de a rendőr a földre teperi és megbilincseli. Wright közben arra panaszkodik, hogy megsérült a lába.

Rendőri brutalitás

– kiálltja a nő, mire a rendőr azt feleli, hogy ilyenről szó sincs.

Wright enyhébb sérülést szenvedett, amit kórházban láttak el – írta a lap. A Washington Postnak sikerült felvennie a kapcsolatot a nővel, aki azt mondta, ő, mikor állami előírás volt, akkor sem vett fel sehová sem maszkot.

Szerinte ezt előírni olyan, mint a náci Németországban a zsidóknak sárga csillagot kellett viselniük.

Wright ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy ő a pandémiában nem, a Plandemic-ben (plan, mint terv) viszont hisz, amely egy oltásellenes aktivista áldokumentarista videója tele megkérdőjelezhető, hazug és potenciálisan veszélyes elméletekkel.

A letartóztatást itt nézhetik végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik