Élet-Stílus

Rottweilert raktak az elhunyt farkas helyére egy kínai állatkertben

Getty Images
Getty Images

Közismert tény, hogy a kutya a szürke farkas leszármazottja, háziasított „formája”, de semmiképp sem ugyanarról az állatról van szó. Úgy tűnik, egy kínai állatkert szerint az emberek úgysem tudnak különbséget tenni.

Pedig de. A látogatók furcsa dologra lettek figyelmesek a xianningi Xiangwushan állatkertben: a kirakott tábla tájékoztatása alapján farkast kellett volna látniuk az állatkert egyik ketrece mögött, ám ott egy rottweiler kutya csücsült. Valaki fel is töltött a netre egy videót, ami gyorsan szétterjedt a neten. A látogató felvette, amint a farkasnak beállított kutyának odakiabál: „Wuff! Farkas vagy?”. A férfi később a Beijing Newsnak elmondta, hogy egy állatkerti gondozó elárulta neki: azért raktak oda egy kutyát, mert a farkas már öreg volt és meghalt.

Az emberek a kínai Weibo közösségi oldalon adtak hangot csalódottságuknak. „Legalább egy husky-t választottatok volna” – írta egy kommentelő.

A felháborodás eredményeként az állatkert a farkasra utaló táblát levette, a kutyát pedig a helyén hagyta – így már valóban nem érheti szó a ház elejét, de akkor is érdekes megoldás.

https://twitter.com/SaycheeseDGTL/status/1368582090162384896

Kapcsolódó
Ez lehet a jégbe fagyott, ősi kölyök titka
Ezért olyan nehéz eldönteni, hogy farkas, vagy kutya a fantasztikus épségben megmaradt, 18 ezer éves állat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik