Szórakozás

Nem akarta meglőni a kutyát a vadász

vadaszpuska(430x286)(2).jpg (vadászpuska, )
vadaszpuska(430x286)(2).jpg (vadászpuska, )

Magyarázkodik a sárszentmihályi férfi, aki megölt egy udvarára tévedt rottweilert. Azt mondja, a nyulait védte és csak figyelmeztető lövést akart leadni.

Szomorú szilvesztere volt egy sárszentmihályi családnak, egy vadász lelőtte kölyök rottweilerüket.

Az egyéves Bell ugrálós és szertelen volt, de nem kellett soha megkötve tartani. December utolsó napjaiban a másik kutyájukkal együtt szökött meg a nyitva felejtett kapun. Egy napig keresték őket, mindhiába – mesélte a család a Feolnak. Reggel mikor újra körbejárták a környéket, sérülten találtak rá.  Már lábra állni sem tudott. A bárány szelídségű ebet végül el kellett altatni.

Gazdája szerint Bella közismerten kedves teremtés volt, mindenki szerette, és még sosem támadt rá senkire. A másik, “csavargósabb” kutyájuk megúszta pár söréttel és egy kis bicegéssel.

A Feol-nak nyilatkozott a sportvadász, aki nehezményezi, hogy családja negatív színben tűnik fel a településen.

A férfi szerint a portájukon megjelent állatok megvadultak, valamelyik még a nyúlketrecüket is szétszedte, egy nyulat pedig kirángatott a helyéről. Először megpróbálták kiabálással elijeszteni őket. Mivel ez hatástalannak bizonyult, ezért figyelmeztető lövéseket adott le, a földre célzott. Nem akarta lelőni a kutyát, az csak beleszaladt a golyóba – mondta a lapnak.

A három lövés miatt vizsgálat indult,a körzeti megbízott az önkormányzatnál is bejelentést tett, hiszen lakott területen történt.

A helyiek nem hisznek a sportvadásznak, szerintük Bella senkinek sem ártott. A nyúlketrec sem bizonyíték, azt bármi megrongálhatta – mondják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik