Élet-Stílus koronavírus

Üzemei felét bezárja a világ legnagyobb gumikesztyű-gyártója, mert koronavírusos lett 2500 dolgozója

Fotó: Gettyimages
Fotó: Gettyimages
A malajziai Top Glove majdnem kétszáz országba szállít, és a világpiac nagyjából negyedéd szolgálja ki.

Hiány alakulhat ki gumikesztyűkből, miután a világ legnagyobb gumikesztyűgyártója kénytelen volt bezárni üzemei felét, mert majdnem 2500 dolgozójuk koronavírusos lett – írta a BBC. A malajziai Top Glove 28 gyárát zárja be Kuala Lumpur környékén, az országban található 41-ből.

A cég vezérigazgatója egy virtuális sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a gyárbezárások miatt egészen biztosan hiány fog kialakulni gumikesztyűkből, és az árak is emelkedni fognak. A cég közlése szerint a már meglévő rendelésekből elsősorban a kórházakat fogják kiszolgálni, valamint a nélkülözhetetlen szolgáltatásokat végző cégeket és szervezeteket.

A vállalat egyik vezetője kijelentette, hogy a termékeik nincsenek veszélyben, és a fertőzött dolgozók miatt nem lettek veszélyesek a kesztyűik, azokat ugyanis automata gépsorokon gyártják, ráadásul olyan magas hőfokon kezelik, ami elpusztítja a koronavírust.

A malajziai kormány közlése szerint az országban a Top Glove gyárai, valamint munkásszállói környékén van a legtöbb koronavírusos eset, miután a vírus a dolgozóktól terjedni kezdett az ott lakó emberek körében is.

A Top Glove bevételei jelentősen nőttek a járvány kezdete óta, részvényeinek ára pedig a négyszeresére emelkedett idén. A cég nagyjából kilencmilliárd darab gumikesztyűt gyárt egy év alatt, 195 országba szállítanak, és a világpiac negyede az övék. A vállalatnak összesen 21 ezer embert alkalmaz a 41 malajziai, valamint hat, másik országban található gyáraiban.

Kapcsolódó
Milliárdszámra rendelik a kórházak a gumikesztyűket, Malajzián a világ szeme
A malajziai gumikesztyűgyárak képtelenek olyan ütemben termelni, mint ahány megrendelésük van, pedig a világ rájuk van utalva e tekintetben.

A cég a weboldalán található leírás szerint a legmagasabb minőség és hatékonyság mellett különösen nagy hangsúlyt fektet a „jó egészségre és a biztonságra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik