Élet-Stílus

Ki mondta, hogy tévé segítségével nem lehet egyszerűen, gond nélkül nosztalgiázni?

Ha minőségi szórakozásra vágysz, el sem kell hagynod a kanapét.

A legtöbbünk számára a tévé bekapcsolt állapotában nem a szórakozást vagy kikapcsolást jelenti, hanem sokszor háttérzajként van jelen. Néha már megszokásból, egyből nyúlunk a távirányítóhoz, miután hazaértünk a munkából. Az utóbbi hónapokban, a rengeteg otthon töltött idő során szinte elképzelhetetlen volt, hogy a nap valamelyik pontján ne szólt volna otthonunkban televízió.

A társas kapcsolatok, személyes találkozások és programok híján legalább a tévé képernyőjét nézve érezhettük azt, hogy nem vagyunk egyedül, valamint sokunk számára ez jelentette a legtöbb ingert, ami a karantén alatt ért bennünket. Emiatt pedig sokszor az élvezeti faktor helyett csak megszokásból kapcsoljuk be a készüléket. A tévézés viszont nem feltétlenül kell, hogy csak ezekről szóljon, egy kis ügyeskedéssel a monoton, unalmas csatorna váltogatást könnyedén átalakíthatjuk élményekben dús szórakozássá.

Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan érjük el mindezt?

Van, hogy leülünk a tévé elé és úgy érezzük, ez a szerencsenapunk, mivel éppen egyszerre megy minden kedvenc filmünk vagy műsorunk, melyeket már ezer éve nem láttunk. Ilyenkor nincs is jobb érzés, mint átadni magunkat a nosztalgiázásnak, főleg, ha mondjuk sikerül elcsípned a Mozi+ csatornán a kedvenc Bud Spencer és Terence Hill filmedet, amiről akaratlanul is felugrik benned a kellemes emlékkép, hogy először gyerekként, a szüleid nappalijában láttad az ikonikus párost verekedni. Mi van akkor, ha hirtelen észreveszed a programajánlóban, hogy párhuzamosan fut a Viasat3-on kedvenc sorozatod, a Jóbarátok, ami minden percében a húszas éveidre és a legjobb barátaiddal való közös pillanatokra emlékeztet? Ilyenkor jön a pánik és a mérlegelés, hogy az ember most melyik karjába harapjon.

Egy kis izgalomra vágyik? Itt van 5 tévésorozat, amiben biztos nem fog csalódni
Egy hosszú nap után sokan ülnek le a televízió elé, hogy feltöltődjenek, és egy kis izgalommal zárják le a napot, de a rengeteg csatorna hatalmas

Valószínűleg mindenki belefutott már egy ilyen roppant bosszantó helyzetbe, amikor a reklámok között kell zsonglőrködnie a csatornaváltással, hogy párhuzamosan nézhesse mindkét kedvencét. Azonban nem kell többé idegeskedned azon, hogy mit válassz, ugyanis egy célirányosan működő, multifunkciós tv-s szolgáltatással lehetőséged van rá, hogy választás nélkül, méghozzá egyszerre élvezd az általad preferált műsorokat, amelyek visszarepítenek kedvenc korszakaidba.

Tévézz a Vodafone-nal

A tudatos tévézés nem igényel különösebb erőfeszítést, elég, ha van egy olyan szolgáltatásunk, amellyel be tudjuk állítani, hogy mikor melyik műsort szeretnénk felvenni és megnézni. Ezekre remek megoldás a Vodafone TV, amelynek a segítségével egy kellemes esti vagy hétvégi családi tévézés sokkal egyszerűbb és kellemesebb program lesz. Egyrészt ott a korábban megtekintett műsorok alapján a személyes ajánlórendszere, ami segít a válogatásban, másrészt rögzíteni (90 órányi műsort), megállítani, visszapörgetni is lehet vele az adásokat. A hab a tortán, hogy a telefonunkkal összekötve, egy applikáció segítségével ugyanúgy nézhetjük az adott kontentet, mintha csak a nappaliban tévéznénk.

A teendőd mindössze annyi, hogy egy gombnyomással felveszed azt a műsort, melyet később szeretnél megnézni, így gondtalanul élvezheted a választott filmet, aminek végével indíthatod is a felvett Jóbarátok epizódot. Ezen felül, ha véletlenül pont ráakadtál netán egy szerzői filmre is, amelyet csak évente ad le a Cinemax, nem kell döntéshelyzetbe hoznod magad, csak vedd fel az adást, és nézheted, amikor kedved van. Egy jó tv-s szolgáltatás aranyat ér és amellett, hogy megkönnyíti a mindennapjaidat, a monoton, unalmas, tévézéssel töltött órákból olyan élményt varázsol, mellyel egy átlagos estéből könnyedén válik minőségi este, így akármikor felülhetsz a nosztalgiavonatra, hiszen minden nap akad egy régi film vagy sorozat, amit ismételnek. Elég, ha vetsz egy pillantást a Film Mánia műsorajánlójára, már csak választanod kell, hogy mit néznél meg később, miután kivégezted a többi műsort.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Kiemelt kép: FilmPublicityArchive /United Archives /Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik