Élet-Stílus

Ha okosan csináljuk, az otthoni randi sokkal menőbb program lehet, mintha elmennénk moziba – csak pár jó ötlet kell hozzá

Tévéműsorok otthoni randihoz.

Az elmúlt fél évben az életünk alaposan megváltozott, gyakorlatilag minden téren, de a szórakozási lehetőségeink különösen beszűkültek. Csak nehezen, vagy leginkább sehogy nem jutunk el szabadidős programokra, például mozizni, de ez korántsem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a közös filmnézés élményéről.

Ha valamire szükségünk van mostanában, akkor az a kikapcsolódás, a mindennapok monoton lüktetése nem tesz jót a lelkünknek. De nemcsak a lelkünknek, hanem a körülöttünk élőknek és ezáltal a társas kapcsolatainknak sem. Arról már nem is beszélve, hogy egy társas kapcsolatban szükség van közös időtöltésre, közös élményekre. Ezt otthonról nem egyszerű megvalósítani, de nem is lehetetlen. Egy kis kreativitással a nappaliból mozitermet lehet varázsolni, csak pár apróság kell hozzá, na meg jó adag képzelőerő.

De mit nézzünk?

A tévézés is lehet monoton dolog, hisz megszokásból is lehet tévézni, csakhogy az nem nyújt túl nagy élményt, alig különbözik valamiben a porszívózástól vagy a teregetéstől. Fontos, hogy okosan tévézzünk, új dolgokat próbáljunk ki, de ugyanakkor ne veszítsünk időt azzal, hogy rossz műsorokat nézünk, mert közben simán lehet, hogy fut egy másik, ami jobban érdekelne bennünket.

Szerencsére ma már léteznek olyan szolgáltatások, amelyek az ízlésünk alapján tökéletes műsortervet készítenek nekünk, így gyakorlatilag nem tudunk rossz helyre kapcsolni. Íme, egy példa: mindketten imádjátok a gasztronómiát, ezért elkezditek nézni a Konyhafőnököt az RTL Klubon, de a műsorokat párhuzamosan kijelző programajánlóban meglátjátok, hogy a film+ csatornán pont elkezdődött a Csokoládé című romantikus dráma, Juliette Binoche-sal és Johnny Deppel, vagy éppen az Ízek, imák, szerelmek fut a Film Now csatornán. Most annak kéne következnie, hogy választanunk kéne, csakhogy egy megfelelő multifunkciós tv-s szolgáltatással ma már nem kell választanunk több műsor között.

Tudatos tévé a Vodafone-tól

A Vodafone legújabb dobása, a tudatos tévézést elősegítő Vodafone TV-t összegyűjti és rendszerezi nekünk azokat a műsorokat, amelyek tényleg érdekelnek bennünket, ehhez pedig egyetlen médiaboxra és távirányítóra van csak szükségünk, okostévé sem szükséges hozzá. Így az ajánlórendszer mellett – ami segít kiválasztani az ízlésünknek megfelelő, akár esti filmet – műsort is tudunk rögzíteni, (ezt akár a telefonunkon keresztül), vagy megállítani. Majd vissza is tekerhetjük az épp nézett filmet, sorozatot vagy show-t, ha lemaradtunk épp valamiről.

Az egyiket simán felvehetjük, amíg a másikat nézzük. Például amíg kiderül, hogy ki mehet fel a galériára a Konyhafőnökben, addig egyszerűen megállítjuk a filmet és ha vége a főzős reality-nek, akkor egyszerűen folytathatjuk, ahonnan elkezdtük. Ha már szóba került a romantika, ajánljuk Guillermo del Toro hidegháborús Amerikában játszódó csodálatos szerelmi történetét, A víz érintését a SuperTV2-n, vagy a tehetséges Nicole Kidman főszereplésével a Grace – Monaco csillaga című életrajzi filmet mondjuk a Filmboxon. Ha inkább vígjátékra vágytok, A múmia a Mozi+ csatornán mindig jó választás lehet.

Az ajánlórendszereknek hála ma már igazából azt sem kell tudjuk, hogy pontosan mit akarunk nézni, elég, ha tisztában vagyunk azzal, mi érdekel minket. A tévézés így olyan komplex élménnyé válik, amely során két óra tévézést legalább duplán élvezhetünk. De nem kell feltétlen az sem, hogy a párunkkal közös legyen az érdeklődési körünk. Nézhetitek nyugodtan ketten a Másnaposokat a TV2-n, mivel a válogatott góljait a vissza tudod nézni, amíg a párod kiszaladt a konyhába popcornért. Egy kis előkészülettel és pár okos döntéssel multimédiás kikapcsolódássá varázsolhatjuk a tévézés élményét. A kikapcsolódásra pedig nagy szükségünk van manapság.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Kiemelt kép: GettyImages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik