Élet-Stílus

Egy kis izgalomra vágyik? Itt van 5 tévésorozat, amiben biztos nem fog csalódni

Egy hosszú nap után sokan ülnek le a televízió elé, hogy feltöltődjenek, és egy kis izgalommal zárják le a napot, de a rengeteg csatorna hatalmas választékából gyakran nagyon nehéz megtalálni azt a műsort vagy filmet, amit a legszívesebben néznének. Ekkor szokott megtörténni, hogy csak agyatlanul kapcsolgatunk a csatornák között, remélve, hogy találunk végre valamit, ami mindenkinek megfelelő, de ennek végül gyakran csak céltalan tévébámulás lesz a vége, a valódi szórakozás nélkül.

Könnyű azt mondani, hogy időpazarlás helyett érdemes előre gondolkodni, és jól megtervezni, hogy mit is fogunk nézni este a tévében, kiválasztani, hogy mi az, ami érdekel, milyen típusú izgalmakra vágyunk, és még azt is figyelembe venni, hogy az mikor is kezdődik, melyik csatornán, hogy időben odakapcsoljunk. A gyakran végtelennek tűnő napi teendők közé azonban ezt nehéz lehet beiktatni, ráadásul gyakran előfordul, hogy ugyanakkor adnak két-három olyan műsort, amit szívesen néznénk, és még nehezebb eldönteni, melyiket válasszuk.

A választásban nagy segítséget jelentenek a személyre szabott ajánlórendszerek, amik segítségével nagyon könnyű és egyszerű kiválasztani az ízlésünknek és érdeklődési körünknek megfelelő műsorokat. Nem kell hosszasan böngészni a milliónyi adó óriási választékát, hogy megtaláljuk azt, amire vágyunk.

Tudatos tévé a Vodafone-tól

A tévézést elősegítő Vodafone TV összegyűjti és rendszerezi nekünk azokat a műsorokat, amelyek tényleg érdekelnek bennünket, legyen a kedvenc műfajunk akár a horror, akár a kalandfilmek. A személyes ajánlórendszer mellett – ami segít a válogatásban – az adást bármikor meg lehet állítani, ha kiszaladnánk valamiért, vagy akár útközben a mobilunkon rögzíteni is tudjuk kedvenc műsorainkat, hogy aztán otthon, kényelmesen, amikor ismét úgy döntünk, vissza tudjuk nézni.

Már azt sem kell nézni, hogy mikor adják, hiszen fel tudjuk venni, és akkor tudjuk megnézni, amikor csak akarjuk. Így attól sem kell tartani, hogy lemaradunk egy pörgős sorozat pár részéről, és ha kikapcsolódásként egy kis jóleső izgalomra vágyik egy hosszú nap végén, ajánlunk is párat.

A nagy klasszikus Cobra 11-gyel soha nem lehet mellényúlni. A német autópályarendőrség kalandjairól szóló legendás sorozat nem véletlenül nézhető három csatornán (RTL Spike, Cool és RTL+) is. A nagyszabású hollywoodi filmeket is megszégyenítő autósüldözésekkel teli krimisorozat már a 25 szezonjánál tart, és a nézők még mindig nem unták meg.

Ha a krimik izgalmát szereti a vígjátékok könnyedségével vegyíteni, a Viasat3-on nézhető Castle tökéletes választás. A sorozatban a krimiírók koronázatlan királyának számító Richard Castle-t követhetjük, ahogy a New York-i rendőrség nyomozónője, Kate Beckett társaként közösen oldanak meg kacifántos gyilkosságokat, a könnyed humorral átitatott részekben.

A titkosszolgálatok és kettős ügynökök rejtélyekkel és cselszövésekkel teli világába bevezető, a science-fictiont az akció- és kémfilmekkel vegyítő Alias a Sony Maxon szintén tökéletes választás, ha egy kis izgalmat szeretne. A kétezres évek egyik legjobbjának tartott, és díjakkal elhalmozott sorozatát az azóta sikeres hollywoodi karriert befutott JJ Abrams készítette, és nagynevű híres színészek sora tűnik fel benne egy-egy epizódszerepre, és még Quentin Tarantino tetszését is elnyerte.

Ha a fikciók világát a valóságra cserélné, akkor sem kell izgalmak nélkül maradnia. A Discovery Showcase-en látható Aranyláz Alaszkában című reality-ben a hatalmas vagyont kutató aranyásókat követhetünk, ahogy keresik a mesés aranylelőhelyeket a világ egyik legzordabb területén, ahol csak a rövid nyári időszakban van lehetőség kiásni a földben megbújó, százmilliókat érő aranyrögöket.

A National Geographic szintén teli van izgalmasabbnál izgalmasabb dokumentum-sorozatokkal, ahonnan most egy elsőre talán meglepő műsort ajánlanánk. Ez Dr Pol állatklinikája. Az amerikai Michigan állam farmvidékén dolgozó különc állatorvos, Dr. Jan Pol munkáját követő népszerű sorozat nem véletlenül köti le nézőket, és bemutatja, hogy egy állatorvos munkája tud annyira izgalmas lenni, mint egy jó akciófilm.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Kiemelt kép: Rolf Vennenbernd/picture alliance via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik