Élet-Stílus koronavírus

Amióta maszkot kell hordani, megnőtt a plasztikai műtétek száma

Így társaságba is lehet járni anélkül, hogy valaki megszólná őket.

Valószínűleg nem csináltatom meg a nyakam feszesítést, ha nincsen a maszk. Nem akartam, hogy mindenki erről beszéljen

– mondta a New York Postnak egy 34 éves nő. A Long Island-i családanyának, ha „normális” időben akarta volna megcsináltatni a beavatkozást, valami kifogást kellett volna találnia, de most, a távolságtartási szabályok, a karantén és  kötelező maszkviselet idejében sokkal egyszerűbb a helyzete.

A lapnak több páciens is megszólalt, akik a maszkviselés miatt mostanra időzítették a szépészeti műtétjüket, vagy olyanokat is meggyőzött, akik nem voltak még teljesen elköteleződve egy orr- vagy arcplasztika mellett.

Egy 24 éves tanárnő, Aja Carthon több mint 6 millió forintnak megfelelő dollárt adott ki orr és állplasztikára a múlt hónapban. Azt mondja, már egy ideje gondolkozott ezeken, a „maszkviselés csak egy bónusz volt” hozzá, mert biztos nem, ment volna annyit emberek közé, ha nem kell hordani. Így viszont tudott.

Senki sem sejtett semmit

– mondta a lapnak, orvosok pedig arról beszéltek, hogy mikor a nyáron újra kinyithattak a város lezárása után, alig tudták tartani a lépést a kereslettel. Az egyik megkérdezett orvosnak a július volt a legforgalmasabb hónapja a kilencéves praktizálása alatt.

Dr. Stafford Broumand szerint egy 5 ezer dolláros (1,5 millió forintos) nyakzsír-leszívásért megduplázódott a kereslet az elmúlt három hónapban.

Erica DeOliveira az orrát csináltatta meg és arcfeltöltése is volt. Azt meséli, hogy ő még a Zoom-meetingeken is maszkot viselt, annyi volt a trükkje, hogy akkor a laptopjával kiment egy parkba és onnan jelentkezett be.

Még az anyám se tud a beavatkozásokról.

Csak akkor kezdte el kapiskálni jó pár héttel később, mikor a lánya átment hozzájuk, ott nem viselt maszkot, és régi fényképeket nézegettek. „Megváltoztál” – mondta neki.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik