Élet-Stílus

Ez lehet a legjobb haverja azoknak, akik egy esős estén a tévét választják

A mai felgyorsult világban egyre kevesebb idő jut arra, hogy minőségi időt töltsünk a szeretteinkkel. Ez most megváltozhat, és ami a legjobb, csak egy tévé kell hozzá.

A tévé ideje nem járt le, sőt, a technológia fejlődésének hála a televíziózás ma már egyéni és társas élménnyé is válhat. Még ma is az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőségről van szó, amit szinte minden háztartásban a mai napig töretlenül űznek, igaz, sokszor csak monotonitásból.

Mindannyiunknak vannak csodás emlékei a gyerekkorunkból, mikor a hétvégén egy finom vacsora után az egész család együtt kuporodott le a tévé elé és együtt kapcsolódtunk ki – miután hosszas bíbelődés után kiválasztottuk a műsorújságból a mindenkinek tetsző filmet.

Még ez utóbbi körülmény, a műsorokra vadászás sem tántorított el senkit akkoriban a közös tévézéstől, ma mindenki rohan, nem érünk rá arra, hogy minőségi időt töltsünk el a szeretteinkkel. Napjaink felgyorsult világban viszont érthető módon már ez is sokak kedvét elveszi, arról nem is beszélve, hogy a túl sok műsor és csatornakínálat éppen ellenkező hatást válthat ki, hiszen elveszünk benne és nem találjuk a nekünk megfelelő műsort.

Tudatos tévézés a Vodafone-tól

A Vodafone legújabb dobása a tudatos tévézést segítő Vodafone TV, ami összegyűjti és rendszerezi nekünk azokat a műsorokat, amelyek tényleg érdekelnek minket, és valóban igazodnak az ízlésünkhöz, legyen az akár egy otthon töltött mozis este vagy a kedvenc sorozatunk évadzáró ünneplése forró italokkal, meg a legjobb nasikkal.

Egy esős szürke estén, mikor egyetlen porcikánk sem kívánkozik ki a lakásból, a legjobb alternatíva sokszor az, ha leheveredünk a tévé elé, hogy az estéhez illő filmmel vagy műsorral üssük el az időt. Ilyenkor előkerülnek a nagy klasszikus mozifilmek, ezzel együtt pedig a mozicsatornák, amelyek elénk tárják a jobbnál jobb filmeket.

Gondolunk itt például az AMC-re, ahol olyan filmek közül választhatunk, mint a Mr. és Mrs. Smith vagy Titkok könyvtára – a Szent Lándzsa küldetés a Vészhelyzet egykori Carter dokijának főszereplésével. Vagy kapcsolhatunk a Paramount Channelre, ahol megnézhetjük a Pokolfajzatot, vígjátéknak pedig ott egy örök klasszikus a Magas barna férfi, felemás cipőben című film Tom Hanks főszereplésével.

Aki nem akar leragadni a filmeknél és inkább ismeretterjesztésre vágyik, annak említhetnénk a Histroy Channelt is – mindezt természetesen HD-ben –  ahol olyan dokumentum sorozatok közül válogathatunk, mint a Nostradamus hatása / Harci terv armageddon esetére, vagy a Honnan származik? című sorozat, ami többek közt az emberiség meghatározó történelmi építményeinek és felfedezéseinek eredetére keresi a választ. Ami a közös ezekben a csatornákban, hogy éjjel-nappal garantált náluk az élmény, így egy borongós bekuckózás alkalmával is tökéletes alternatívát nyújtanak.

Aki pedig magas szinten űzi az otthoni mozizást, az befizethet a tévészolgáltatók egy magasabb csomagjára is, és egy csapásra elérhetővé válnak számára az olyan tartalmak, mint az HBO család csatornái, így akár egy remek sorozatba is belekezdhetünk ahelyett, hogy kimozdulnánk a lakásból ezekben az ínséges időkben. De ha nem akarunk ennyire mainstream vonalon mozogni, választhatjuk mondjuk a Cinemaxot is. A döntés a mi kezünkben van.

Már csak azért is, mert attól sem kell tartanunk, hogy valami beláthatatlan körülmény miatt megzavarnak tévézés közben és épp a lényegről maradunk le. Mert akár az adást is megállíthatjuk, vagy visszatekerhetjük egészen annak kezdetéig. Ezzel már tényleg úgy áll a dolog, hogy a régi időkkel ellentétben nem a tévéhez kell igazítani a szórakozást, hanem a szórakozáshoz a tévét.

Ha egyébként is jellemző ránk, hogy egy esős estén inkább a tévét választjuk, akkor például a tévé ajánlórendszere az előző megtekintések alapján pillanatok alatt összerakja nekünk az ajánlatát, így nekünk már tényleg csak hátra kell dőlni a kanapén.

Szponzorált tartalom

A cikk a Vodafone támogatásával készült.

Kiemelt kép: Regency Enterprises /New Regency Pictures /AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik