Élet-Stílus koronavírus

Élő kígyót használt maszknak egy brit busz utasa

A hatóságok kénytelenek voltak tudatni, hogy egy kígyó nem számít érvényes maszknak.

A koronavírus-járvány miatt Nagy-Britanniában is kötelező az arcmaszkok használata a tömegközlekedési eszközökön, és bár a szabályok szélesen értelmezik, mi az, ami elfogadható, egy férfi túlságosan is szabadon értelmezte a maszk fogalmát. Ő ugyanis egy hatalmas kígyót használt maszknak egy buszon. Egy élő kígyót.

A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint a férfiről hétfőn készültek fotók és videók, ahogy Swinton városából utazott Manchesterbe, és amikor felszállt, a kígyót használt járványügyi védekezésként.

Körbetekerte az arcán, mintha csak egy maszk lenne, amikor felszállt a buszra

mondta el a Manchester Evening News című lapnak az egyik szemtanú. A 46 éves nő elmondta, hogy először csak azt hitte, hogy „egy igazán menő maszkja van”, és csak akkor tűnt fel neki, hogy az valójában egy élő kígyó, amikor hagyta, hogy rákússzon az egyik kapaszkodóra. Elmondása szerint az utasok közül ez senkit sem zavart.

Az eset után a helyi tömegközlekedési hatóság közölte, hogy bár a kormányzati szabályok lehetővé teszik, hogy az utasok saját készítésű maszkokban szálljanak fel a járművekre, és akár egy sál is elfogadható, a kígyó már nem számít maszknak. Ahogy írták:

A kígyóbőr használata már nem elfogadott, főleg, ha még mindig rajta van a kígyón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik