Élet-Stílus koronavírus

Most azért zavartak ki valakit egy üzletből, mert volt rajta maszk

Csak nem annyira ízléses.

Már megszokhattuk, hogy szinte minden napra jut egy újabb videó, amelyiken maszk nélkül vásárló emberek háborognak a vonatkozó törvényi előírások ellen. A közösségi oldalakon most egy olyan felvétel terjed, ami egy kicsit más szempontot hoz be, mint az eddigiek. Itt épp a maszk volt a probléma.

A videó a minnesotai Marshall városában készült egy Walmart áruházban. A felvételt egy Raphaela Mueller nevű lelkész készítette. A főszerepben pedig egy pár látható, akik azért vívták ki a többi vásárló ellenszenvét, mert horogkeresztes zászlót viseltek arcmaszk gyanánt.

A videón azt láthatjuk, hogy a közelben álló emberek arról magyaráznak nekik, hogy nem annyira jó ötlet a náci zászló viselése egy olyan országban, amelyik már háborúzott a két vásárló által népszerűsített eszme ellen. A videóban elhangzik többek közt, hogy:

Betegek vagytok.

Nem lehetsz amerikai, ha ilyen maszkot viselsz.

Kérem, ne viseljék ezeket a maszkokat!

A horogkeresztes nő azt magyarázza, hogy ő maga nem náci, hanem csak arra próbálnak ezzel a jelképpel utalni, hogy ez vár Amerikára, ha az emberek Bidenre szavaznak (ezen a ponton derül ki, hogy a két furcsa ember Trump-rajongó).

Az ügy végül azzal zárult, hogy a rendőrök távozásra kérték fel a két vásárlót (láthatóan már végeztek, tehát nem lehetett nagy érvágás nekik), emellett egy évre kitiltották őket az ország összes Walmart-áruházából. Rendőrségi ügy nem lett a dologból.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Videón, ahogy összeverik a maszkviselést kérő McDonald’s dolgozót
A támadó meg is rúgta a földre került alkalmazottat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik