Élet-Stílus

Lezavarták a repülőről a kétévest és az anyját: a gyereken nem mindig volt maszk

Fura körülmények között szállítottak le egy utast gyermekével egy amerikai repülőgépről.

A Jodi nevű nő kétéves kisfiával floridai nyaralás után utazott haza Chicagóba a Southwest légitársaság járatával. Illetve csak utazott volna.

A 34 éves nő és fia is maszkban ültek a gépen (a Southwest – az amerikai járványügyi hatóság előírása alapján – kétéves kor felett megköveteli az arcot és az orrot eltakaró arcmaszk viselését), csakhogy a felszállás előtt a kisfiú még evett pár szem gumicukrot, hogy könnyebben megbirkózzon az ilyenkor szokásos fülhasogatással.

A stewardessek azonnal jelezték, hogy a gyerek sem veheti le a maszkot, az anya többször is megpróbálta visszahúzni a fiú arcára, többnyire sikertelenül.

Az egyik légiutaskísérő megjegyezte nekik, hogy a szülők gyakran kibúvónak használják az evés-ivást,

hogy a gyereknek addig se kelljen maszkot viselnie (amint azt nemrég megírtuk valóban előfordul az ilyesmi, és nem is csak a gyerekekkel), de Jodi szerint ezúttal szó sem volt ilyesmiről.

Hiszünk a maszkban, és abban, hogy megállítja a Covid terjedését

nyilatkozta az anya a Foxnak, majd hozzátette: akinek ilyen kis gyereke van, pontosan tudja, hogy nem egyszerű mutatvány arcot eltakaró textilt a kicsikre ráerőltetni.

Egy héttel korábban, amikor még indultak Floridába, eggyel lazább stewardesseket fogtak ki Jodiék: a figyelmeztetéskor az anya jelezte nekik: rajta vannak az ügyön, igyekszik a kisfiún tartani a maszkot.

Ezúttal nem voltak ennyire rugalmasak: a gép a kifutópályán visszafordult, hogy kitegye az anyát és a gyereket. Amíg gurult vissza a repülő a kapu felé, Jodi megkérte a fiát, álljon fel az ülésre, és mutassa meg a többi utasnak (akiknek ugye így miattuk tovább tartott az utazásuk), hogy a kisfiún van maszk.

A légitársaság szerint a legénység tagjai a szabályoknak megfelelően jártak el, de a cég még vizsgálja az ügyet; Jodi pedig jelezte, hogy nem hagyja annyiban a járaton történteket.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Sírokat ásatnak a maszkviselést megtagadókkal Indonéziában
Olyanoknak ásnak sírokat, akik a koronavírus okozta COVID-19 betegségben hunytak el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik