Élet-Stílus

Nekiütközött egy rendőrautónak, miközben Teslája robotpilótán ment, ő pedig filmet nézett

Szakértők rendszeresen hangsúlyozzák, hogy a Tesla Autopilot funkciója közel sem igazi „önvezető" technológia, és balesetveszélyes teljesen csak arra hagyatkozni.

Vádat emeltek az amerikai Észak-Karolina államban egy sofőr ellen, mert nekiütközött egy út szélén álló rendőrautónak, miközben autóját robotpilóta vezette, ő pedig egy filmet nézett – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a Tesla Model S-ben ülő férfi beismerte, hogy autójában be volt kapcsolva az Autopilot funkció, ő pedig mobiltelefonján egy filmet nézett.

Az eset helyi idő szerint szerdán, nem sokkal éjfél után történt, a 64-es számú államközi autópálya észak-karolinai szakaszán. A rendőrség közlése szerint egy megyei rendőr járőrautója, valamint az autópálya-rendőrség egy autója állt az út szélén, egy korábbi baleset miatt. A Tesla robotpilótája azonban ezt nem érzékelte, és nekicsapódott a rendőr autójának, amit nekilökött az autópálya-rendőrség járőrautójának. Az ütközés miatt mindkét rendőr a földre került. A balesetben senki sem sérült meg.

Az autót vezető, illetve inkább csak benne ülő Devainder Goli ellen vádat emeltek, amiért nem tartotta be a közlekedési szabályokat, valamint azért, mert videót játszó kijelző volt az autó utasterében.

A kiemelt képen az ütközésben összetört Tesla. Fotó:Highway Patrol

Ajánlott videó

Olvasói sztorik