Tech

Elon Musk: a Tesla „nagyon közel jár” az igazi önvezető autóhoz

A Tesla „nagyon közel jár” az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető járműtechnológia kifejlesztéséhez – jelentette be csütörtökön az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat vezérigazgatója, Elon Musk.

A Sanghajban megrendezett éves World Artificial Intelligence Conference (WAIC) mesterségesintelligencia-konferencia megnyitója alkalmából Musk videoüzenetében annak a határozott meggyőződésének adott hangot, hogy „nagyon hamar” el fog készülni az ötödik szintű önvezető járműtechnológia.

Az ötödik szintű autonómia alapfunkciói már az idén a rendelkezésünkre fognak állni”

– jelentette ki.

Az ötödik szintű önvezető technológiával a jármű már teljesen emberi beavatkozás nélkül tájékozódik, navigál és oldja meg a közlekedési feladatokat. A járműben így már csak utasok tartózkodnak, vezetőre egyáltalán nincs szükség.

Az autóipari vállalatok és a vezető fejlett technológiai cégek, mint például a Alphabet Inc, Waymo és Uber Technologies milliárdos összegeket fordítanak az önvezető járműtechnológia kifejlesztésére. Szakértők szerint azonban még hosszú évekre lesz szükség a piacérett technológia kifejlesztéséhez és a felhasználók önvezető járművekkel szembeni bizalmának megnyeréséhez egyaránt.

(MTI)

(Kiemelt kép: GettyImages)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik