Tudomány

Felrobbanhatnak a belei – figyelmeztették a férfit, aki lenyelt egy habpatront

Fogadásból fogyasztotta el.

Meglehetősen nagy hülyeségre vállalkozott egy brit férfi egy buliban – fogadásból.

Van az úgy (állítólag), hogy jelentősebb alkoholfogyasztás következtében egyesek olyasmit csinálnak, amit később megbánnak. Így járt John Finnson is, akinek egy házibuliban azt mondta egy másik – szintén nem szomjas – vendég, hogy 50 fontot (19 ezer forint) ad neki, ha lenyel egy kéjgázpatront.

A habszifonhoz is használható patronban található dinitrogén-oxid kisebb mennyiségben belélegezve nevetést, mámort, hallucinációkat okoz, innen a kéjgáz név. Finnsont azonban nem arra vették rá, hogy belélegezze, hanem, hogy lenyelje. Egészben.

Gondolkodás nélkül megtettem. Simán lecsúszott

idézi a Mirror brit bulvárlap John Finnsont, akit tette után legendának neveztek a bulizók; és ő is élvezte a helyzetet, egészen addig, amíg valaki (egy viszonylag józan vendég) közölte, hogy bele is halhat az attrakcióba.

Végül a 22 éves férfinak hívtak egy Ubert, bement a kórházba. Az orvosok – lévén, hogy még sosem találkoztak hasonló esettel – telefonon konzultáltak az ország legkülönbözőbb pontjain dolgozó doktorokkal, majd egy specialista érkezett, aki közölte:

a palack simán felrobbanhat, ami azzal járhat, hogy a férfi belei kiszakadnak.

Finnsonnal közölték, hogy lehetőleg ne egyen, ne igyon semmit, majd altatás és beavatkozás következett – a kéjgázt tartalmazó patront sikerült kiemelni. Mint kiderült, precedens nélküli volt az eset az országban, korábban csak egy tehénnel fordult elő, hogy véletlenül lenyelt egy habpatront.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik