Élet-Stílus

Életveszélyes pókot találtak a Tescóban vásárolt banánok között Angliában

Egy vásárló egy nagy fekete pókot, egy másik pókpetéket talált a banánjai között. A gyümölcsöt mindketten egy worcesteri Tesco áruházban vásároltak. A szakértők szerint a világ leghalálosabb mérgű pókjaiként ismert brazil vándorpókokról van szó.

Egymástól teljesen függetlenül, különböző időpontokban vásárolt nejlonzacskóba csomagolt banánt Geoff Greenwood és Keeley Ballard egy Tesco áruházban a worcesteri Kidderminsterben. Egyikük egy hatalmas pókot, a másikuk pókpetéket talált a csomagban – írja a Daily Star című brit bulvárlap.

Greenwood és felesége akkor találták meg a pókot, amikor otthon kipakoltak. Az ízeltlábú már nem élt, a házaspár valószínűleg véletlenül agyonnyomta úton hazafelé. Greenwood értesítette a pókról a Tescót, majd fotókat készített a pókról, és megosztotta azokat a közösségi médiában. Közben Ballard a saját banánjain megtalálta a petezsákokat, ami arra utal, hogy a pók szaporodni próbált a gyümölcsök között.

Greenwood azt mondja, a Tesco szakértőkkel vizsgáltatta meg a döglött pókot. Az egyikük szerint az állat lábain látható csíkok arra utalnak, hogy egy brazil vándorpókról szó, ami a világ egyik leghalálosabb mérgű állata. A vándorpókok szívesen rejtőznek el banánfákon és viszonylag gyakoriak Costa Ricában, ahonnan a Tesco banánjai származnak.

Májusban egy nottinghamshirei Lidl áruházban banánjai között találtak két vándorpókot és a petéiket. A Tesco elnézést kért a vevőitől a kellemetlenségekért, azt ígérték vizsgálatot indítanak a beszállítójuknál. A cégnél érvényes szabályok szerint a banánokat alaposan megmossák és ellenőrzik csomagolás előtt, így egy ilyen esetnek elvileg nem lenne szabad előfordulnia.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: José Luiz De Sene / EyeEm / Getty)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik