Élet-Stílus koronavírus

Vízi nudlival tartják be a távolságtartást egy német kávézóban

Sapkát csináltak belőle, amivel jól meg lehet akadályozni, hogy a vendégek veszélyesen közel kerüljenek egymáshoz.

Furcsa ötlettel állt elő kávézó a németországi Schwerin városában a biztonságos járványügyi távolságtartás betartására. A Café & Konditorei Rothe a Facebook-oldalán közzétett fényképben mutatta be az eszközt, ami nem más, mint egy vízi nudlikkal ellátott sapka, amit a vendégek hordhatnak.

A kávézó tulajdonosa, Jacqueline Rothe az Euronewsnak elmondta, hogy az ötlet az RTL német televíziótól származik, aminek egyik forgatócsoportja vitte oda hozzájuk a sapkákat, amikor interjút készítettek velük az újranyitásról. A kávézó hat hétig tartó zárva tartás után nyithatott újra, ahogy Németországban enyhítették a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket.

Rothe az Euronewsnak és a BuzzFeednek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy viccesnek találták az ötletet, amivel csak fel akarták kicsit vidítani az embereket a mostani komor időkben.

A nő elmondta, hogy bár újra kinyithat, csak feleannyi vendéget tud kiszolgálni a távolságtartási korlátozások miatt, és a hangulat sem olyan, mint régen.

Hasonló módszert alkalmaztak egy kínai iskolában is, ahol április végén újra elkezdték a tanítást. Ott egyméteres kalapokkal biztosították, hogy a gyerekek ne menjenek túl közel egymáshoz.

Egy amerikai étterem közben még tovább ment, és távolságtartós asztalokat készítettek, hogy a vendégek ne kerüljenek veszélyesen közel egymáshoz.

Kiemelt fotó: Facebook/Café & Konditorei Rothe

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik