Élet-Stílus koronavírus

„Egyméteres kalapokkal” tartják a távolságot a gyerekek egy kínai általános iskolában

A kreatív házi feladat, ami a megelőzést szavatolja.

Miután Kínában már lecsengeni látszik a koronavírus-járvány, egyre többet lazítanak a hónapokon át érvényben lévő korlátozó intézkedéseken, a hét elején pedig az iskolákat is újranyitották. Ez persze ott is rengeteg vitát váltott ki, hiszen a vírus nem tűnt el, így fenn áll a veszélye annak, hogy nagyobb tömegekben újra felütheti a fejét a tömeges fertőzés. A CGTN nevű kínai tévécsatorna bemutatta, hogyan próbálnak távolságot tartani egymástól a gyerekek a Csöcsiang tartománybeli Hangcsou egyik általános iskolájában.

Még az iskolák újranyitása előtt a tanárok házi feladatként kiadták a gyerekeknek, hogy készítsenek otthon a szüleikkel „egyméteres kalapokat”, és a kötelező maszkviselet mellett ezeket is viseljék az iskolában, így garantálva, hogy ne menjenek egymáshoz egy méternél közelebb.

Az ötlet hatalmas sikert aratott a szülők és a gyerekek körében is, mert az új fajta viselet nem csak a megelőzést szavatolja, de a gyerekeknek is lehetőségük volt, hogy szabadjára engedjék a fantáziájukat, így végeredményben nagyon kreatív alkotások születtek.

A kalapok híre természetesen bejárta a közösségi médiát is, ami által még több érdekesség ütötte fel a fejét. A Twitteren több felhasználó is rámutatott, hogy ez a viselet nagyon hasonlít ahhoz, amit a Kínát 960 és 1279 között uraló Szung-dinnasztia tagjai hordtak.

 Kiemelt kép: Facebook (CGTN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik