Élet-Stílus koronavírus

Kartonból készült autóval álltak be a Meki autós ablakához

A belga anyukának nincs autója, de lányával nagyon vágytak egy mekis kajára. Aztán támadt egy ötletük: építenek egyet.

Meglepő látvány fogadta a belgiumi Louvière város egyik McDonald’s éttermének dolgozóit, ahol a koronavírus-járvány miatt csak az autós ablakán szolgálták ki a vendégeket. Ott ugyanis egy nő és 16 éves lánya úgy jelent meg, hogy egy kartondobozból készített autóban ültek.

Nathalie Moermans a Brussels Times című belga lapnak elmondta, hogy nincsen autójuk, de lánya nagyon szerett volna már enni egy kis mekis kaját. A járványhelyzet miatt hozott szabályok miatt az sem volt járható út, hogy valaki más autójával menjenek, vagy egy kölcsönautóval.

Ekkor az anyuka kitalálta, hogy kartondobozokból építhetnének maguknak egy autót. A nő elmondta:

A lányom az elején hülye ötletnek tartotta, és kínosnak érezte, de amikor elkezdtem építeni az autót, már segített. Mondtam neki, hogy később milyen jó emlék lesz majd, amit majd elmesélhet a gyerekeinek a nagymama őrült ötleteiről.

Az autó végül el is készült, és bár kicsit nehezen tudták kivinni a bejárati autón, mert az kisebb volt, mint a jármű, hamar úton is voltak a nagyjából ötszáz méternyire található étterem felé. Moermans elmondása szerint nagy feltűnést keltettek az utcán: autósok vidáman dudáltak nekik, és fényképezték őket.

Még a rendőrök is megállították a Covid-19 feliratú „rendszámmal” ellátott autót, amire az is rá volt írva, hogy „bocsánat, nincsen autónk, de szeretnénk a McDonald’s-ban enni”.

Amikor elmondtuk a rendőrnőnek, hogy nincs autóm, de szeretnénk enni, nevetésben tört ki.

A küldetés végül sikerrel járt: az autós ablakban megkapták a vágyott ételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik