Élet-Stílus

Megosztotta az internetezőket a light rántotta titkos-tiktokos receptje

Tej és zsiradék nélkül is lehet – más kérdés, hogy érdemes-e így.

Matt Hampton egy ausztrál fitneszedző, aki közösségi oldalain – nem túl nagy meglepetésre – az edzéssel kapcsolatos anyagok mellett az egészséges étkezésről is oszt meg tartalmakat.

Még áprilisban töltött fel a TikTok-oldalára (hova máshova!) egy most felkapott új videót, amiben a kalóriaszegény rántotta elkészítését mutatja be pár másodpercben.

Az adelaide-i személyi edző azt mondja, a szupertitkos receptet egy menő melbourne-i étterem séfjétől hallotta, és most jól megmutatja mindenkinek. Lényege, hogy a klasszikus rántotta kalóriadús alkotóelemeit (olaj / vaj, egyesek még tejet is tesznek bele) egytől-egyig kihagyja, zsiradék helyett egyszerűen vizet használ.

A tojásokat megkeveri, beleönti forrásban levő vízbe, majd leönti alóla a vizet, fűszerezi – és kész is. Közel 200 ezerszer indították el eddig a videót, és több mint 8000 like-kal jutalmazták. Volt, aki úgy vélekedett, hogy világraszóló újítást látunk, ami mindent megváltoztat a rántotta műfaján belül, más pedig azt mondta, hogy ez így nem más mint buggyantott tojás, és amúgy is: a rántotta vajjal az igazi.

Mindenesetre megmutatjuk a „receptet”.

@matthamptonpt

The best scrambled eggs hack! Fluffy and healthy. ##foodhacks ##lifehack ##fyp ##quickrecipes ##tiktokfood

♬ Don't Start Now - Dua Lipa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik