Élet-Stílus

„Nagymellű főiskolás lány”: fura pornót nézett az egyetemi tanár óra előtt

A Miami egyetemen oktató pedagógusnak az állásába került a feledékenysége.

Hogy mennyi kínos szituációt okoznak a munka- és oktatási célú videokonferenciák, arról rengeteget írtunk mostanában; az alább részletezendő amerikai esetnek azonban nem csak apró kellemetlenség lett a vége.

A Miami egyetem tanára, John Peng Zhang mostanában – ahogy kollégái világszerte – online oktatja diákjait. Nemrégiben az egyik Zoomon megtartott órán látható volt a tanár számítógépe is, és egyik tanítványának feltűnt valami. A böngészőjének egyik lapjának tartalmáról árulkodott a füle, ahol a következő felirat volt olvasható:

Nagymellű főiskolás lány.

Igen, Zhang tanár úr sajátos pornót nézhetett az óra előtt, és azt a lapot elfelejtette becsukni. Egy diák hangosan fel is olvasta az említett videó címét, de a tanár nem reagált semmit, folytatta az órát, mintha mi sem történt volna.

Azonban a következmények nem maradtak el: a diákok a fura látványt képek és videó formájában is rögzítették, és ezek a felvételek elkezdtek terjedni az interneten. Egy TikTok-videó például 800 ezres nézettségig jutott, amíg – az egyetem utasítására – el nem távolította a feltöltője.

A New York Post szerint Zhang elnézést kért a tanítványaitól a következő órán, de ezek után már túl sok közös alkalomra nem kerülhetett sor:

a diákok az egyik órán kaptak egy e-mailt, hogy a foglalkozás elmarad; később pedig kiderült, hogy a tanárukat elbocsátották.

Az ügyben megszólaló egyetemisták egy része már bánja, hogy – akár csak barátainak – továbbította a tanárt lebuktató képeket, szerintük Zhang nem érdemelte meg, hogy kirúgják, pusztán azért, mert pornót nézett. Más diákok viszont úgy gondolják, hogy a Nagymellű főiskolás lány filmcím láttán nem szívesen kapcsolódtak volna be többször kamerájukkal a tanár online órájába.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik