Élet-Stílus koronavírus

Nem fogadták a kórházban, ahol dolgozott, belehalt a koronavírusba a detroiti nő

Hazaküldték, hogy pihenjen.

Ha valakinek többször is elutasítják a kórházi kezelését, és végül belehal a betegségbe, önmagában is borzasztó. Még képtelenebb a helyzet, ha az intézmény dolgozójáról van szó.

Pontosan ez történt Deborah Gatewooddal. A 63 éves nő Detroit külvárosában a Beaumont kórházban dolgozott, vérvételeket csinált.

Március harmadik hetében kezdte a COVID-19 tipikus tüneteit mutatni: láza volt és száraz köhögése. Lánya, Kaila Corrothers a detroiti FOX2-nek elmondta: vizsgálat és tesztelés helyett azzal küldték haza a kórházból az anyját, hogy a koronavírus tüneteit mutatja, ezért maradjon otthon – felírtak neki köhögés elleni gyógyszert, közölték, hogy pihenjen.

Csakhogy Gatewood tünetei nem enyhültek, de ennek ellenére is több alkalommal visszautasították a kezelését saját munkahelyén. Kétoldali tüdőgyulladása alakult ki, elvesztette az eszméletét, ekkor már bevitték, de nem a Beaumont kórházba, hanem egy másik intézménybe.

Két nap múlva elhunyt.

A lánya elmondta: rendkívül szomorú, hogy anyja kezelését annak ellenére többször is elutasították, hogy 31 éve dolgozott a kórházban, ráadásul a koronavírust is a munkahelyén kaphatta el. Deborah Gatewoodnak két éve lett volna hátra a nyugdíjazásig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik