Élet-Stílus koronavírus

Ötcsillagos luxusszállodában helyezik el a hajléktalanokat egy ausztrál városban

Így védik őket és a közösséget a koronavírustól.

Nyugat-Ausztrália kormánya a Perth városában található, ötcsillagos Pam Pacific luxushotelben ad szállást nagyjából húsz hajléktalannak, egy kísérleti program részeként – jelentette kedden a helyi sajtó. A kormányzat terve szerint az egyhónapos próbaidő után újabb hajléktalanokat helyeznének el a szállodában, ha sikeres lesz a kísérlet, valamint családon belüli erőszak áldozatait, és mentális problémákkal küzdő embereket.

A programot azután indították, hogy az állam kormánya az előző héten egy akciócsoportot állított fel annak kivizsgálásra, hogy miként kezeljék a koronavírus-járvány idején a hajléktalanság problémáját. A kormány közlése szerint a Pan Pacific önként ajánlotta fel, hogy így segítsék a járvány elleni küzdelmet.

Simone McGurk közösségi szolgáltatásokért felelős miniszter elmondta, hogy a programot külföldi minták alapján hozták létre, és az nagy segítség lesz az egészségügyi intézményeknek a járvány elleni küzdelemben. A miniszter hozzátette, hogy a „Hotels with Heart” program egyben a járvány miatt bevételkieséssel szembesülő szállodaszektort is megsegíti.

Nyugat-Ausztrália államban jelenleg 355 koronavírusos beteget tartanak nyilván, akiknek 84 százaléka külföldről tért haza, vagy óceánjáró hajós kiránduláson vett részt. A állam kormányzata hétfőn közölte, hogy kiterjesztik a tesztelést mindenkire, aki lázzal és légőszervi megbetegedéssel megy orvoshoz. Ezzel akarják biztosítani, hogy hamar megtalálják az esetleges fertőzötteket a közösségben.

Egész Ausztráliában 4 459 koronavírusos esetről tudnak a hatóságok. A betegek közül 19-en haltak meg.

A kiemelt képen Perth város látképe. Fotó: Gettyimages

Ajánlott videó

Olvasói sztorik