Élet-Stílus koronavírus

Kézmosó pontokat állítottak fel a hajléktalanoknak Atlantában

A hajléktalanok vannak talán a leginkább kitéve a vírusnak.

A koronavírus-járvány tombolásának köszönhetően az emberek nagy részének legfontosabb napi rutinjává vált az alapos kézmosás, hiszen többek között így védekezhetünk a leghatékonyabban az ellen, hogy elkapjuk a vírust. A rendszeres és alapos kézmosáshoz ugyanakkor szükségesek olyan alapvető feltételek, mint a szappan és a tiszta víz. Ezek persze a legtöbb helyen adottak, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy épp azok az emberek nélkülözik ezeket a feltételeket, akik a leginkább ki vannak téve annak a kockázatnak, hogy megbetegedjenek. A hajléktalanok maximum szállókra tudnak menni, amelyek zsúfolásig tele vannak, de legalábbis nagyon nehéz megtartani a kívánt egy-két méteres távolságot egymástól az embereknek. Sokuk viszont egyáltalán nem megy szállóra, a szabad ég alatt él, ahol még annyira sem adottak a higiéniai feltételek.

Egy atlantai férfi, Terence Lester is felismerte ezt a problémát, és nyomban akcióba is lendült. A Good Morning America írta meg, hogy a férfi, és az általa működtetett nonprofit alapítvány mobil kézmosópontokat helyezett el a városban, amelyeket bárki igénybe vehet, de elsősorban a hajléktalanoknak készültek.

Most, mikor az egész világ a fertőtlenítésről és a kézmosásról beszél, gondolnunk kell arra is, hogy a társadalom egy nagy szeletének ezek a dolgok elérhetetlenek. Most pedig, hogy bezártak a könyvtárak, a kocsmák és az éttermek, még égetőbb lett a probléma, mert ezek az emberek sehova sem tudnak bemenni vízért.

Mindegyik kézmosó fel van töltve elegendő szappannal, valamint 15-30 liter vízzel. Az állomásokat Lester, és az alapítvány emberei naponta újra töltik és fertőtlenítik. Az akciónak óriási sikere van a városban, azóta pedig már a régió más városaiban is csatlakoztak Lester kezdeményezéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik