Élet-Stílus

„Kivertem a szart is belőle” – így neveli kétéves gyerekét a youtuber

Michelle Grace videóban mesélt arról, hogyan fegyelmezi lányát.

Michelle Grace egy amerikai youtuber, aki smink és kozmetika témákban készít videókat. Nevét valószínűleg sosem ismertük volna meg, ha nem tölt fel a csatornájára egy olyan felvételt, amin a háttérben gyereksírás hallható.  A 23 éves nő meg is magyarázza a videóban:

Halljátok ezt, ugye? A két évesem épp most kapott egyet a seggére. Mert annak ellenére, hogy rengetegszer elmondtam neki, hogy ne nyúljon a sminkjeimhez, kurvára nem figyel rám soha.

Aztán elpanaszolja, hogy akárhova rejti el az eszközeit, a gyerek mindig megtalálja, talán egy „kurva széfet kellene” vásárolnia egy számzárral, hogy ez elkerülhető legyen. Grace szerint a lánya már két sminkpalettáját tönkretette, a kettőből az egyik fajtát ráadásul már nem is lehet kapni. Ezen a ponton megakad egy pillanatra a videó, majd amikor a youtuber folytatja, a háttérben már nem hallani a gyereksírást.

Kivertem a szart is belőle. Nem szó szerint. De most megtanítottam.

És ezek után kiderül, hogy nem először alkalmazott fizikai fenyítést a – még egyszer hangsúlyozzuk – kétéves gyerekével szemben.

Tudom, sok szülő talán nem ért velem egyet. Alapesetben nem fenekelem el a gyerekem, csak amikor muszáj, és ilyenkor csak ráhúzok egyet. Alig fáj neki. Körülbelül öt másodpercig szokott ilyenkor sírni.

A kommentelők egy része csak simán felháborodott, mondván, a youtuber láthatóan jobban félti a sminkjeit, mint a gyerekét, de akadt, aki szerint a gyámhatóságot kellene értesíteni a látottak után. Mások pedig petíciót indítottak, hogy távolítsák el Grace csatornáját a YouTube-ról. Idézünk egy hozzászólást:

Ne üsd/pofozd/fenekeld a gyereked. Nem létezhet olyan ok, ami indokolttá tehetne egy bántalmazást. Az, hogy megtanítod félni – nem nevelés. Az erőszakot teszed elfogadhatóvá így. Állj le. Tanulj, és csináld jobban.

Michelle Grace később – a kommentek láttán – a Twitteren védekezett, és azt írta, nem kellett volna így cselekednie, az érzelmei vezérelték, és nagyon sajnálja, hogy rossz döntést hozott.

A videót azóta eltávolította, de az interneten nem olyan könnyű meg nem történtté tenni a dolgokat, úgyhogy itt egy verzió a botrányos felvételből.

Időközben Michelle Grace Youtube-csatornájáról minden eddigi tartalom eltűnt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik