Élet-Stílus

Ennél durvább már nem jöhet – a youtuber megrendezte barátnője halálát

A nézettségért mindent.

Hogy egy-egy youtuber a kattintásért (nézettségért, reklámbevételekért) szó szerint mindenre képes, az ugyebár nem újdonság – elég ha csak a mókagyárosra gondolunk, aki azzal viccelte meg a párját, hogy közös gyerekük leesett az emeletről; vagy a lányra, aki beadta barátjának, hogy elvetélt.

De egy ImJayStation nevű videókészítő még talán rajtuk is túltett: eljátszotta, hogy barátnője elhunyt. Január 21-én az 5,4 millió követővel rendelkező csatornáján sírva jelentette be, hogy barátnője, Alexia Marano meghalt – miután egy ittas sofőr elgázolta.

A férfi, akinek valódi neve Jason Ethier, ezek után tudósított egy „spiritiszta szeánszról”, ahol megpróbált kapcsolatba lépni a halott lánnyal, és videón mutatta meg, ahogy felkeresi az út menti keresztet, barátnője halálos balesetének emlékhelyét.

Csakhogy az ImJayStationt és párját ismerő rajongók semmi nyomát nem tapasztalták a sajtóban a lány halálhírének, és kételkedni kezdtek. Barátok és ismerősök hívogatták Alexiát, aki nem vehette fel a telefont, nem válaszolhatott az üzenetekre.

Közben a lány szülei megtudták, hogy milyen tartalommal jelentkezett a YouTube-on a férfi, és felháborodottan követelték tőle, hogy vallja be az ordenáré hazugságot. ImJayStation ezt nem tette meg, ezek után a lány elhagyta őt. Alexia feljelentette a férfit a rendőrségen, azt állította, hogy a párja fegyvert fogott rá.

ImJayStation végül könnyek között vallotta be, hogy hazudott, és hogy (immáron csak ex)barátnője nagyon is él. De saját tette megbánása helyett Alexiát hibáztatta:

Beleszerettem ebbe a lányba, megpróbáltam segíteni neki, hogy a YouTube révén híres legyen, de kidobott, és megpróbálta tönkretenni az életemet.

A nagyon is élő Alexia ezek után saját csatornáján közzétett egy videót, amelyben azzal vádolja Ethiert, hogy végletekig féltékeny volt, uralkodott felette, és kényszerítette őt, hogy részt vegyen a bizarr felvételek készítésében. Mivel félt párjától, beleegyezett a forgatásba, de most már látja: egykori párját meg kell állítani.

A lány a videóban elmeséli: akkor döntött úgy, hogy szakít ImJayStationnel, amikor nem válaszolhatott az aggódók hívásaira és üzeneteire. Ezért összepakolt, és elhagyta a férfit. A lány videója itt ér véget – persze az utolsó snittben még mosolyog egyet, és bemondja, hogy hamarosan újabb videó érkezik.

Mondanunk sem kell, hogy a kommentelők egy része szerint még ez is a forgatókönyv része: szerintük a két youtuber összejátszik, és ez „végjáték” is a nézettség növeléséről szól.

 

 

Fingással jelentette be születendő gyermeke nemét a youtuber
Miközben nem is terhes, az egész csak vicc volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik