Élet-Stílus koronavírus

„Az ilyeneket le kéne lőni” – videón, ahogy egy vuhani nő leköp egy kilincset egy társasházban

Nagyon figyelt arra, hogy senki se lássa meg, de a folyosón lévő biztonsági kameráról elfeledkezett.

Pillanatok alatt közellenség lett a kínai közösségi oldalakon egy Vuhanban élő nő, akiről egy társasházban készült biztonsági kamerás felvétel, ahogy leköp egy kilincset – írta a Shanghaiist. A felvétel szombat este készült a házban, ahol legalább 90 lakó lázas beteg, és 30-an bizonyítottan a koronavírustól fertőződtek meg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nő a fertőzöttek között van-e. A hatóságok vegyvédelmi ruhás rendőröket küldtek az épületbe, hogy lefertőtlenítsék a területet, miután a videó eljutott a rendőrséghez.

A Shanghaiist az esettel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a Vuhannak otthont adó Hupej tartomány vezetése korábban arra figyelmeztette az emberek, hogy bűnvádi eljárást fognak indítani azok ellen, akik szándékosan terjesztik a koronavírust. A lap cikke szerint a kínai közösségi oldalakon egyetértenek azzal, hogy szigorú büntetéssel kell sújtani az ilyen embereket.

Szerintem az ilyen embereket agyon kéne lőni – írta egy kommentelő. Hozzászólására több mint 38 ezer like érkezett.

Koronavírus: Vuhanban a futárok nem viszik házhoz az ételt
A lakók meséltek a karanténba zárt város mindennapjairól.

A legfrissebb adatok szerint már több mint kilencszáz halottja van a Vuhanból indult koronavírus-járványnak, míg a fertőzöttek száma 40 171-re nőtt Kínában. Hupejben egy nap leforgása alatt újabb 2618 emberről derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és ezzel a számuk 29,6 ezerre nőtt vasárnap.

Már 908 halottja van a koronavírusnak Kínában
Vasárnap elindult Kínába az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi szakértői csoportja.

A kiemelt képen egy részlet a nőről készült felvételből. Fotó: QQ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik