Élet-Stílus

Háromezer liter sört vitt az ausztrál haditengerészet a bozóttüzektől sújtott településre

Egy sörgyártó ajánlotta fel az italokat a helyi kocsmának, miután a tüzek elvágták a külvilágtól, és a sörcsapok kezdtek kiszáradni.

Az ausztrál haditengerészet háromezer liter sört vitt a Victoria államban található Mallacoota városába, miután kezdtek kifogyni a készletek a településen az országot sújtó bozóttüzek miatt – jelentette a CNN. A tengerparti városban nagyjából 4000 ember rekedt, miután az oda vezető egyetlen egy utat le kellett zárni az tűzvész miatt, és így sört sem tudtak oda szállítani.

Az ott maradt embereket a HMAS Choules, az ausztrál királyi haditengerészet partraszállító hajója látta el alapvető készletekkel, és előző héten történt indulása előtt pakolták fel a fedélzetére azt a szállítmányt, ami feltehetően a legnagyobb örömet okoztak a városban élő embereknek. A sört.

Az italszállítmányt a Carlton & United Breweries nevű cég ajánlotta fel a helyi szállodában működő kocsmának. A cég vezérigazgatója közölte, hogy a kocsma „a helyi közösségek szíve”, és tekintve, hogy Mallacoota lakói és tűzoltói min mentek keresztül, a legkevesebb amit tehetnek, hogy biztosítsák számukra a sör élményét.

A haditengerészet örömmel szállította ki a készletet. Az ausztrál védelmi erők szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy az „pozitív hatással lesz a közösség moráljára”, hozzátéve, hogy a sörök nem foglaltak el felesleges helyet a hajón.

Carlton & United Breweries emellett egymillió ausztrál dolláros adományt is felajánlott a bozóttüzek elleni küzdelemre.

A kiemelt képen a HMAS Choules ausztrál hadihajó Mallacoota közelében, egy 2020 január 2-án készült felvételen. Fotó: AFP / Helen FRANK / ROYAL AUSTRALIAN NAVY 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik