Élet-Stílus

Egy éve ilyenkor: túlóratörvényen és Baranyában vágtató szarvasokon ámultunk

Ezen a héten is válogattunk azokból a cikkekből, amik tavaly ilyenkor a legjobban érdekelték az olvasóinkat.

Egy éve ilyenkor a rabszolgatörvény lázában égett az ország. Az embereket sokkolta, amikor a kormány rég nem látott parlamenti balhé, többezres hétvégi tüntetés után és a szakszervezetek széleskörű tiltakozására fittyet hányva megszavazta a törvénymódosítást, aminek lényege, hogy  250 helyett már 400 órás túlórára is kötelezheti a cég a dolgozót.

Megszavazták a rabszolgatörvényt - videó
132 kormánypárti képviselő átvitte akaratát.

A kormány döntése tüntetéshullámot indított el, és az egyiken egy 21 éves egyetemista titokban hangfelvételt csinált arról, hogy mi történt, miután elkapták a rendőrök. A hangfelvételen elég durva dolgok hangzanak el, a rendőrök fenyegetik, alázzák a fiatalt.

„Olyat rád verek, hogy beszakad a fejed. Megértetted?”
Titokban készített hangfelvételt egy tüntetésen őrizetbe vett egyetemista arról, hogyan beszélnek vele a rendőrök, miután egyikőjük fojtogatta.

Bár a túlóratörvény volt a hét legfontosabb híre, a legtöbben azonban mégsem egy azzal kapcsolatos hírt szerettek, hanem azt a látványos drónvideót, amit szarvasok vonulásáról készítettek Baranyában.

Keanu Reevest sok dolog miatt lehet nagyon szeretni, és egy éve újabbal bővült a lista.

Sokaknak tetszett az is, hogy karácsony előtt kiderült: létezik egy cég, ami befőttesüvegekbe zárt fingszag árusításával foglalkozik, és az ünnepekre külön karácsonyra készített, ünnepi aromákkal készül.

És sokak szörnyülködtek azon a nem mindennapi baleseten, ami a németországi Werlben történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik