Élet-Stílus

Harminchat év után szabadulhat az amerikai férfi, aki életfogytiglanit kapott egy 50 dolláros rablásért

Az akkor a huszonkét éves, alabamai Alvin Kennard, és egy barátja, 1983-ban 50 dollár 75 centet (mai értékén számítva, nagyjából 37 ezer forintot) vittek el egy bessemeri pékség kasszájából. Mivel Kennard akkor már büntetett előéletűnek számított, életfogytiglani börtönbüntetést kapott a piti rablásért. A férfi 36 év letöltése után, idén szabadulhat – írja a Washington Post.

Kennard az Alabamában az 1970-es években bevezetett, a visszaeső, erőszakos bűnelkövetők megfékezésére bevezetett, úgynevezett „három csapás törvény” értelmében kapott a bűncselekményei súlyához képest eszméletlenül szigorú büntetést. Amikor 18 éves volt, a nevét összefüggésbe hozták egy betöréssel. A tettesek egy használaton kívüli, elhagyatott benzinkútra hatoltak be jogtalanul. Kennardot az ügy miatt három év próbaidőre bocsátották.

A fiatal férfi aztán évekig nyugton volt, majd nem sokkal a próbaideje lejárta előtt, késsel hadonászva ment a pékségbe, az egyik barátjával. Kennard bűnösnek vallotta magát a benzinkút, a pékség, és a próbaideje megsértése miatt is, így a három vádpont miatt életfogytiglanra ítélték. A férfi annyi kedvezményt kapott, hogy a büntetését a szülővárosban tölthette, így a családja és a barátai rendszeresen látogathatták.

Egy alabamai bíró 36 év letelte után, szerdán határozott Alvin Kennard szabadon bocsátásáról. A férfi, és a nyilvános tárgyaláson résztvevő családtagjai is sírva fakadtak a döntés kihirdetése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik