Élet-Stílus

Híveket akart toborozni, internetes sztár lett a lelkész

TikTok-on nyomul az amerikai atya.

David W. Peters episzkopális lelkész nagy fába vágta fejszéjét: Austin (Texas) egyik külvárosi részén a semmiből kell létrehoznia gyülekezetét.

A nehéz feladathoz – egyházi körökben legalábbis – unortodox eszközt választott: a TikTok nevű app segítségével próbálja népszerűsíteni tevékenységét.

Aki netán nem tudná, a napi 500 millió felhasználóval rendelkező, több mint egymilliárd készülékre letöltött alkalmazás arra szolgál, hogy a felhasználók ismert számokra tátoghatnak, duettet énekelhetnek, saját klipjeiket pedig megoszthatják.

Nos, a lelkész úgy gondolta, ez a platform lesz a legmegfelelőbb arra, hogy minél több emberhez eljusson az üzenete. Hogy a gyülekezet alapításával hogy áll Peters atya, arról nincsenek információk, ami viszont egészen biztos: a TikTok-on ő is sztár lett.

Méghozzá – ahogy a Guardian-nek elmesélte – az „egyházi humorával”. Azzal, hogy mesterien keveri az ősit az újjal, a szentséget a mókázással.

Most már mutatunk is néhány példát – itt például a viseletekkel poénkodik az atya:

Itt szintén. Csak még eggyel merészebb humorral:

De talán leginkább a következő videóban jön át, hogy David W. Peters mennyire érzi ezt a közösségimédia-dolgot: a lelkész kipróbálta a közelmúlt egyik legfelkapottabb online játékát, a kupak-kihívást is – méghozzá autentikus és zseniális módon. Íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik