Élet-Stílus

Nem engedték fel a nőt a repülőgépre, mert ezt a ruhát viselte

Az American Airlines elnézést kért, miután egy nő szerint megalázták, mikor azzal szembesítették, ha nem fedi még le valamivel magát, nem szállhat fel a gépre – számolt be róla a CNN.

Latisha „Tisha” Rowe a fiával szállt volna fel a jamaicai Kingstonból Miamiba repülő gépre június 30-án, mikor a légitársaság egyik munkatársa arra kérte, hogy lépjen ki a gépből, hogy beszélhessenek. Meg is tette, ahol azt mondták neki, hogy nem engedik repülni, amíg nem fedi le valamivel a vállát és a karjait, a rövid overállja ugyanis pánt nélküli volt. Megkérdezték tőle van-e kabátja, majd végül adtak neki egy plédet, amivel betakarhatta magát – mondta a CNN-nek a nő ügyvédje, Geoffrey Berg.

Rowe egyébként meg is osztotta a vele történteket a Twitterén, és egy képet is posztolt magáról a kifogásolt ruhában. Szerinte neki afroamerikaiként kétszer annyi elvárásnak kell megfelelnie.

Láttam fehér nőket, akiken jóval rövidebb sort volt felszálláskor, és még csak rájuk sem bagóztak.

Az American Airlines elnézést kér a nőtől és a fiától, és közölték, vizsgálják az esetet.

Elnézést kérünk dr. Rowe-tól és a fiától a tapasztalataikért, és teljes egészében visszafizetjük a útiköltségeiket

– nyilatkozta a légitársaság szóvivője, Shannon Gilson.

A Houstonban háziorvosként dolgozó Rowe elmondása szerint 8 éves fiát annyira megviselte az eset, hogy az úton végig pokróccal betakart fejjel utazott. Sírt is, mikor az anyjával ezt tették. Rowe-ék egyelőre még nem döntöttek, bíróság elé viszik-e az ügyet.

A légitársaságnak nem ez az első esete, amikor egy afroamerikait diszkriminálnak, 2017 októberében a légügyi hatóság kötelezővé tette, hogy az alkalmazottaiknak antirasszista tanfolyamon vegyenek részt. Gilson azt is elmondta, hogy éppen egy olyan vezetőt keresnek, aki a sokszínűség elfogadásáért lesz felelős, de azt nem közölte, hogy ennek köze van-e a mostani ügyhöz.

Kiemelt kép: Getty Images/Scott Olson

Ajánlott videó

Olvasói sztorik