Élet-Stílus

„Viszlát, rohadék!” – A tengerbe kényszerítették a hajón elbújt mosómedvét, 30 kilométerre a partoktól

A floridai ügyvéd nem csak videókat készített az esetről, még meg is osztotta azokat a Facebookon. A felháborodás láttán bocsánatot kért, és magyarázkodott.

Nyomozást indított a floridai állatvédelmi hatóság (FWC) egy ügyvéd ellen, aki videókat készített arról, hogyan kényszeríti a vízbe a hajóján talált mosómedvét, nagyjából 30 kilométerre a floridai partoktól – jelentette a Tampa Bay Times. Thomas Cope egy privát csoportban osztotta meg a Mexikói-öbölben készült felvételeket, amiről az egyik tag másolatokat készített, és az előző héten a Facebook-oldalán közzétette azokat.

A felvételeken látni lehet, ahogy Cope és barátja lezavarja a hajóról a mosómedvét, aki végül a vízbe került. Ekkor az egyik férfit hallani, ahogy odaszól az állatnak, hogy „viszlát, rohadék”, miközben a hajót sebességbe rakják, és otthagyják a mosómedvét. Az utolsó kép róla, hogy a vizet tapossa. Azt nem lehet tudni, hogy mi lett a sorsa, de feltételezhetően nem sikerült kijutnia a partra, és a tengerbe veszett.

Cope-ot sokan kritizálták az eset miatt, amire egy közleményben reagált. Elmondása szerint a mosómedve potyautasként került a hajóra, és már csak akkor vették észre, hogy ott van, amikor már a nyílt vízen hajóztak. Cope szerint az állat agresszíven viselkedett, és nem láttak más lehetőséget, mint lezavarni a hajóról. Egyben bocsánatot kért tette miatt, hozzátéve, hogy sajnálta az állatot.

A FWF vadvédelmi hatósághoz május 8-án jutott el a videó. A szervezet közölte, hogy nyomozást indítottak az esettel kapcsolatban, amit „nagyon komolyan” vesznek. Közleményük szerint még „túl korai lenne azon spekulálni, hogy milyen szabálysértés történt”, de kiemelték, hogy „az ilyen aljas állatkínzásoknak nincs helye az államunkban”.

Kiemelt kép: Facebook/Jeff Wenzel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik